Νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα από τη Celestyal Cruises - Free Sunday
Νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα από τη Celestyal Cruises

Νέες κρουαζιέρες στην Ελλάδα από τη Celestyal Cruises

 

Τον απολογισμό του και τον σχεδιασμό ανάπτυξης για το 2018 της εταιρείας κρουαζιέρας Celestyal Cruises ανέλυσε ο CEO K. Αναστασιάδης, ο οποίος ουσιαστικά σύμπτυξε τους στόχους της εταιρείας σε περισσότερους επιβάτες κρουαζιέρας, για περισσότερο χρόνο, που θα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Επίσης, ανακοινώθηκε νέα επταήμερη κρουαζιέρα για το 2018 με πλοίο που θα διανυκτερεύει σε Σαντορίνη, Μύκονο, αλλά και στη Μήλο. Ο ίδιος ανέφερε πως κατά το 2017, και παρά την αστάθεια στην Τουρκία, η εταιρεία διατήρησε τον αριθμό των επιβατών της στους 100.000 με δραστηριοποίηση δύο πλοίων στο Αιγαίο (το «Celestyal Olympia» και το «Celestyal Nefeli»), πραγματοποιώντας προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, προσπάθεια της εταιρείας τώρα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την αναχώρηση των πλοίων της 20 ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το 2016. Επιπλέον, το 2018 τα δρομολόγια της εταιρείας θα παραταθούν για περίπου δύο εβδομάδες με δύο τριήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες Αιγαίου» στις 2 και 9 Νοεμβρίου και δύο τετραήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες Αιγαίου» στις 29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου.

Το 2019 προβλέπεται, επίσης, 12% αύξηση των προγραμματισμένων αναχωρήσεων, με 100 αναχωρήσεις συνολικά. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μίλησε ακόμη για νέο στρατηγικό σχεδιασμό το 2018 και εξήγησε πως ενισχύει το δίκτυο με στόχο την αύξηση των πωλήσεων κατά 50% στην αγορά επιβατών της Ευρώπης και της Ασίας και κατά 10% στην αγορά της Αμερικής.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Επιχειρήσεων της εταιρείας, κάπτεν Γεώργιο Κουμπενά, το 2017 η συνολική συνεισφορά της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία ανήλθε σε 103 εκατ. ευρώ, με 30 εκατ. εξ αυτών να αφορούν άμεσες λειτουργικές δαπάνες, ενώ δαπανήθηκαν 5,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις (τρόφιμα/ποτά) και 3 εκατ. ευρώ για έξοδα προβολής και διαφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό.