Με Πράξεις Φροντίδας δίπλα σε όσους μας χρειάζονται - Free Sunday
Με Πράξεις Φροντίδας δίπλα σε όσους μας χρειάζονται

Με Πράξεις Φροντίδας δίπλα σε όσους μας χρειάζονται

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με έμφαση τα παιδιά και την Τρίτη Ηλικία

Για την 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ, η λέξη «φροντίζω» σημαίνει «νοιάζομαι», μεριμνώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΜΕΓΑ συνεισφέρει  ενεργά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία με συνεχείς επενδύσεις αλλά και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αυξάνοντας το προσωπικό πάνω από 70% την τελευταία πενταετία.

Επιπλέον, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση δημιουργεί αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες, η ελληνική βιομηχανία εντατικοποιεί τις προσπάθειές της, με συνεχείς πρωτοβουλίες και δράσεις που στηρίζουν την κοινωνία. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί για την εταιρία βασικό συστατικό της εταιρικής της κουλτούρας.

Ενδεικτικά προγράμματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (διάστημα 2015 – 2017)

  • Υλοποίηση μεγάλης πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και πρόληψης για τη νόσο Alzheimer, μια κοινωνική δράση για την πρόληψη της υγείας των ηλικιωμένων, με την υπογραφή των Sani Sensitive και σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η εκστρατεία ταξιδεύει με ειδική ομάδα επιστημόνων σε πόλεις και ακριτικά νησιά της Ελλάδας προσφέροντας δωρεάν τεστ μνήμης, ενημερωτικές ομιλίες στις κοινότητες  καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Μέχρι σήμερα πάνω από 2000 ηλικιωμένοι πραγματοποίησαν τέστ μνήμης, ενώ η εκστρατεία έχει ήδη ταξιδέψει σε πάνω από 30 περιοχές πανελλαδικά.
  • Προσφορά ιατρικού εξοπλισμού σε παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής σε συνεργασία με το Σύλλογο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος. Μέχρι σήμερα έχει προσφερθεί τεχνολογικός εξοπλισμός υψηλού επιπέδου στα δύο νοσοκομεία Παίδων, που εξυπηρετούν καθημερινά σημαντικό αριθμό παιδιών. Ειδικότερα, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων ‘’Η Αγία Σοφία’’ προσφέρθηκε ένα μόνιτορ και μια θερμοκοιτίδα. Επίσης, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εγκαταστάθηκε ένας σύγχρονος υπερηχοτομογράφος.
  • Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των παιδιών των Παιδικών Χωριών SOS για τα έτη 2015 - 2016 και υιοθεσία ενός σπιτιού στο Παιδικό χωριό Πλαγιαρίου, καλύπτοντας τις ετήσιες ανάγκες μιας οικογένειας SOS.
  • Δημιουργία του προγράμματος «Πρόληψη = Στάση Ζωής», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής. Βασικός στόχος της ενέργειας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις έφηβες και τις οικογένειες τους για την εξαιρετική σημασία της πρόληψης από μικρή ηλικία μέσα από διάφορες δράσεις όπως διαδικτυακή βιβλιοθήκη (www.everyday.gr), Ακαδημία Γονέων κά. Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρόληψης, η Everyday κάλυψε πανελλαδικά σε πάνω από 1.000 γυναίκες δωρεάν τις εξετάσεις τεστ Παπ και Υπέρηχου Μαστού.
  • Συνεισφορά στις πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μέσα από 4 συστηματικές και συνεχείς δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως δωρεές προϊόντων, ειδικά προνόμια για νέες πολύτεκνες μητέρες, υποτροφίες σε αριστούχα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, υποστήριξη παιδιών δημοτικού με σχολικά είδη για τη νέα σχολική χρονιά.
  • Υλοποίηση βιωματικών θεατρικών εργαστηρίων για πάνω από 500 ηλικιωμένους στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την ενεργό γήρανση. Τα εργαστήρια στόχευαν στην εξάσκηση της μνήμης, στην ομαδικότητα και στην ενίσχυση της αυτοέκφρασης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Θεσσαλονίκης.
  • Στήριξη στις νέες μητέρες που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Μαιευτηρίων Έλενα και Αλεξάνδρα. Πιστεύοντας πως όλα τα παιδιά αξίζουν ίσες ευκαιρίες στο ξεκίνημα της ζωής τους, η ΜΕΓΑ προσφέρει ένα «κουτί φροντίδας», με είδη ρουχισμού και καθημερινής φροντίδας που χρειάζονται τα νεογέννητα για το πρώτο διάστημα της ζωής τους.
  • Υλοποίηση της βραβευμένης πανελλαδικής κοινωνικής ενέργειας με τίτλο «Γράμμα στη Νέα Γενιά, όπου προσφέρθηκαν 25.000 γεύματα αγάπης σε άπορους ηλικιωμένους, σε συνεργασία με την «Αποστολή».

Τέλος, η ΜΕΓΑ με την υπογραφή των Babylino Sensitive και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών, στηρίζει την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καλύπτοντας τις ανάγκες σε βρεφικές πάνες Babylino για όλα τα μέλη της Ένωσης και για όλη τη χρονιά 2018.

Οι ανωτέρω δράσεις εντάσσονται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΜΕΓΑ, με τίτλο “Πράξεις Φροντίδας” για την Κοινωνία.

8253P 178654 SM17