Εν αναμονή για Εθνική Ασφαλιστική - Free Sunday
Εν αναμονή για Εθνική Ασφαλιστική

Εν αναμονή για Εθνική Ασφαλιστική

Άκαρπη παρήλθε η προθεσμία για το τέλος Ιανουαρίου βάσει της οποίας η Exin είχε δεσμευτεί ότι θα υπέβαλλε στην ΤτΕ τη σύνθεση του μετοχικού σχήματος, καθώς δεν κατέθεσε οριστικό φάκελο και έλαβε νέα διορία έως τις 21 Φεβρουαρίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος. Η προθεσμία που ζήτησε η Exin είναι για να οριστικοποιήσει το μετοχικό σχήμα που θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η παρέλευση της σχετικής προθεσμίας χωρίς να οριστικοποιηθεί το μετοχικό σχήμα είναι σε αντίθεση με την ανακοίνωση που είχε πρωθύστερα εκδώσει η Exin, στην οποία υποστηρίζει ότι «υπέβαλε στην ΤτΕ πρόσθετα στοιχεία για τη συμπλήρωση του φακέλου που είχε υποβληθεί στις 10 Ιανουαρίου». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι από κοινού το μάνατζμεντ και οι επενδυτές της Exin «παραμένουν πιστοί στη δέσμευση για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής και εργάζονται συστηματικά για την ολοκλήρωση της συναλλαγής το συντομότερο δυνατόν και πριν από την καταληκτική ημερομηνία».

Η καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με το προσύμφωνο που έχει υπογραφεί μεταξύ του υποψήφιου επενδυτή και του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, είναι στα τέλη Μαρτίου, καθώς τότε εκπνέει το εννεάμηνο βάσει του οποίου ο πωλητής –και με την προϋπόθεση ότι δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση– μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία.

Πρόκειται για άλλη μια παράταση από πλευράς Exin από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η J. Calamos Asset Management γνωστοποίησε την απόφασή της να μη βάλει τα λεφτά τα οποία είχε δεσμευτεί αρχικά στην απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.