Δέκα μνηστήρες για τη μαρίνα Αλίμου - Free Sunday
Δέκα μνηστήρες για τη μαρίνα Αλίμου

Δέκα μνηστήρες για τη μαρίνα Αλίμου

 

Δύο ισχυρές ελληνοτουρκικές κοινοπραξίες, του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τον Όμιλο Koch και του Ομίλου Λάτση με τον Όμιλο Dogus, περιλαμβάνονται στους δέκα ομίλους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πολυετή παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, της μεγαλύτερης στη Βαλκανική. Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, στους δέκα ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Intrakat, η κοινοπραξία της γαλλικής Port Adhos SAS με τις Dream Yacht Metiterranee και J&P ΑΒΑΞ κ.ά. Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:

Η Κάσος Κτηματική Τουριστική και Εμπορική Α.E. λειτουργεί ως ιδιοκτήτης/διαχειριστής του ξενοδοχείου Alimounda Mare, ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων που βρίσκεται στο νησί της Καρπάθου. Η ΑΚΤΩΡ με την TEK – ART KALAMIS VE FENERBAHCE MARMARA TURIZM TELESISLERI A.S. που είναι θυγατρική της Setur Marinas και μέλος του Oμίλου Koch, ενός βιομηχανικού ομίλου με έδρα την Τουρκία, με επενδύσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, η αυτοκινητοβιομηχανία, τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η Setur Marinas διαχειρίζεται μια σειρά από μαρίνες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (π.χ. Μυτιλήνη, Γιάλοβα, Μαρμαρίς, Κουσάντασι και άλλες περιοχές).

Η Intrakat, μέλος του Ομίλου Intracom, δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, με έδρα στην Ελλάδα και με διεθνή παρουσία. Διαθέτει παρουσία στην ανάπτυξη υποδομών, στις εμπορικές και βιομηχανικές κατασκευές, στις μεταλλικές κατασκευές, καθώς και σε έργα τηλεπικοινωνιών, ανανεώσιμης ενέργειας, περιβαλλοντικής διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Η ΑΤΕΣΕ είναι ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998. Δραστηριοποιείται δυναμικά σε συστήματα άμυνας και ασφάλειας, υλοποίησης έργων συμβούλων & υψηλής τεχνολογίας, ΣΔΙΤ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ανάπτυξη ακινήτων και στις κατασκευές.

Το Porto Carras διαχειρίζεται ένα θέρετρο στη Χαλκιδική που διαθέτει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μαρίνα, καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων, όπως γήπεδο γκολφ, καζίνο, εστιατόρια, spa, οινοποιείο.

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΟΜΩΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ.

Η κοινοπραξία J&P ΑΒΑΞ δραστηριοποιείται σε έργα παραχωρήσεων/συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα και διεθνώς. Κατασκευάζει έργα πολιτικού μηχανικού, έργα υποδομών, καθώς και ενεργειακά και βιομηχανικά έργα. Επιπλέον, διαθέτει παρουσία στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων. Η Port Adhoc SAS διαθέτει και εκμεταλλεύεται λιμάνια και μαρίνες για δίκτυα θαλάσσιων και μηχανοκίνητων σκαφών. Λειτουργεί το Port Napoleon, τη μαρίνα Bayonne/Anglet, τη μαρίνα Leucate, τη μαρίνα Paimpol, τη μαρίνα Port-Medoc, τη μαρίνα St-Nazaire-sur-Charente και τη μαρίνα Soubise. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 και εδρεύει στο Παρίσι της Γαλλίας. Η Dream Yacht Mediterranee είναι εταιρεία που ειδικεύεται στις υπηρεσίες ενοικίασης και πωλήσεων γιοτ (με περισσότερα από 900 μοντέλα διαθέσιμα). Συμμετέχει επίσης στην οργάνωση κρουαζιέρων με περισσότερους από 45 προορισμούς στον κόσμο.

H Aviareps Hellas προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης πτητικών λειτουργιών, ελέγχου φόρτωσης, φόρτωσης αεροσκαφών, ταξινόμησης αποσκευών, ασφάλειας και μεταφοράς πληρωμάτων υπό καθεστώς δικαιοχρησίας από τη Swissport, ενός διεθνούς ομίλου παροχής υπηρεσιών εδάφους αεροδρομίων.

Η Archirodon είναι μία πολυσχιδής κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς σε έργα υποδομών. Η μητρική της εταιρεία εδρεύει στην Ολλανδία. Η εταιρεία ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1997. Από τότε μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται με έδρα τη Ρόδο στην εκτέλεση δημόσιων και ιδιωτικών έργων ενός ευρύτατου φάσματος, μεγάλων προϋπολογισμών και σύνθετης τεχνογνωσίας, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε χώρες της Μεσογείου. Η ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 4ης τάξης από το υπουργείο Δημοσίων Έργων, καλύπτοντας έτσι τις προϋποθέσεις συμμετοχής της σε διαγωνισμούς δημοπράτησης μεγάλων δημοσίων έργων. Η Α1 Yacht Trade Consortium δραστηριοποιείται στον κλάδο του yachting προσφέροντας υπηρεσίες σχετικές με την πρακτόρευση μεγάλων σκαφών, της μεσιτείας και της ναύλωσης σκαφών αναψυχής, καθώς και την πλήρη διαχείρισή τους. Η εταιρεία είναι συνεργάτης της BWA Yachting και η αποστολή της είναι να διευκολύνει τη διασύνδεση της Ελλάδας με ένα δίκτυο γραφείων που παρέχουν υπηρεσίες yachting σε όλη τη Μεσόγειο και πέραν αυτής.

Τέλος, η κοινοπραξία LAMDA DOGUS Marina Investments SA, η οποία και αποτελεί βασικό μέτοχο της LAMDA Flisvos Holding με 61%, συστάθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής σημασίας συνεργασίας του Ομίλου Lamda Development SA με την εταιρεία D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOGUS, στην οποία οι δύο ομίλου συμμετέχουν από κοινού.

Η μαρίνα Αλίμου είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χερσαία ζώνη της έχει επιφάνεια περίπου 210.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη της είναι επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ. και συμπεριλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας 240.000 τ.μ.

Η μαρίνα προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου χρησιμοποιείται επίσης για τη χερσαία απόθεση και συντήρηση σκαφών και περιλαμβάνει κτίρια διαφόρων ηλικιών και χρήσεων, θέσεις στάθμευσης, ζώνες πρασίνου, υποσταθμούς και άλλες κατασκευές που στεγάζουν ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, καθώς και εκτεταμένες ελεύθερες ζώνες. Ο επενδυτής που θα πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει και ξενοδοχείο, καθώς και άλλες υποδομές στη χερσαία ζώνη.