Παπαστράτος: Ξεκίνησε η παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS στην Ελλάδα - Free Sunday
Παπαστράτος: Ξεκίνησε η παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS στην Ελλάδα
O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, κατά την έναρξη της εμπορικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το IQOS, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Παπαστράτος: Ξεκίνησε η παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS στην Ελλάδα

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την Παπαστράτος, καθώς ξεκίνησε η εμπορική παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το IQOS στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο.

Η Παπαστράτος, μετά από 87 χρόνια, σταματά να παράγει τσιγάρα και μπαίνει δυναμικά σε μια νέα εποχή, αφού το εργοστάσιό της αποτελεί πλέον το 2ο μόλις εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής των καινοτόμων καπνικών προϊόντων της Philip Morris International.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε πριν από μόλις 11 μήνες, περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, την κατασκευή 3 νέων κτηρίων στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού καθώς και τη δημιουργία 400 άμεσων θέσεων εργασίας.

Η υλοποίηση του σύνθετου και απαιτητικού αυτού έργου συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2018, η Παπαστράτος θα παράγει ετησίως 20 δισ. θερμαινόμενες ράβδους καπνού, οι οποίες θα εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε σχετικά με την έναρξη της νέας παραγωγής: “Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για όλους εμάς, την οικογένεια της Παπαστράτος. Μετά από 87 ολόκληρα χρόνια γυρίζουμε σελίδα, εγκαταλείποντας για πρώτη φορά στην ιστορία μας την παραγωγή τσιγάρων. Είναι μια μέρα που η συγκίνηση και η περηφάνια για το παρελθόν, συναντούν τη χαρά και την προσμονή για το μέλλον. Η νέα εποχή της Παπαστράτος είναι εδώ, με μεγάλες, ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο. Είναι η δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, μια δέσμευση που μετουσιώνεται στο όραμα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου”.        

Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται όπως στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες - ειδικά σχεδιασμένες - ράβδους καπνού. Το IQOS ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, αρχικά στην Αθήνα και από τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα. Σήμερα υπάρχουν 25 αποκλειστικά καταστήματα IQOS ενώ διατίθεται και σε όλο το δίκτυο καταστημάτων Public και από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.iqos.gr.