Νέα εποχή IQOS για την Παπαστράτος - Free Sunday
Νέα εποχή IQOS για την Παπαστράτος

Νέα εποχή IQOS για την Παπαστράτος

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά στη μεταπήδηση στη νέα εποχή της η Παπαστράτος, καθώς μετά από 87 χρόνια σταμάτησε να παράγει τσιγάρα και ξεκίνησε την εμπορική παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το IQOS στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο.

Το εργοστάσιό της αποτελεί πλέον το δεύτερο μόλις εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής των καινοτόμων καπνικών προϊόντων της Philip Morris International.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε πριν από μόλις 11 μήνες, περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, την κατασκευή 3 νέων κτιρίων στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού, καθώς και τη δημιουργία 400 άμεσων θέσεων εργασίας.

Η υλοποίηση του σύνθετου και απαιτητικού αυτού έργου συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή του, στα τέλη του 2018, η Παπαστράτος θα παράγει ετησίως 20 δισεκατομμύρια θερμαινόμενες ράβδους καπνού, οι οποίες θα εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Από το 2003, οπότε η Philip Morris International απέκτησε την Παπαστράτος, έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και με τη νέα επένδυση το συνολικό ύψος φτάνει το 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Philip Morris International έχει δεσμευτεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά με την έναρξη της νέας παραγωγής: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για όλους εμάς, την οικογένεια της Παπαστράτος. Η νέα εποχή της Παπαστράτος είναι εδώ, με μεγάλες, ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο. Είναι η δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, μια δέσμευση που μετουσιώνεται στο όραμα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».