Το μέλλον χωρίς καπνό ξεκινά από τον Ασπρόπυργο - Free Sunday
Το μέλλον χωρίς καπνό ξεκινά από τον Ασπρόπυργο

Το μέλλον χωρίς καπνό ξεκινά από τον Ασπρόπυργο

 

Στην Ελλάδα, τη χώρα όπου ο αντικαπνιστικός νόμος καταστρατηγήθηκε και γελοιοποιήθηκε όσο τίποτα, η μεγάλη ανατροπή για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρα και χωρίς τον καπνό τους έρχεται από την πιο ιστορική ελληνική καπνοβιομηχανία. Μετά από 87 χρόνια λειτουργίας, το εργοστάσιο της Παπαστράτος σβήνει το τελευταίο του τσιγάρο και κάνοντας μια γιγάντια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ εγκαινιάζει την πρώτη του μονάδα –και δεύτερη παγκοσμίως– στην οποία παράγονται αποκλειστικά οι θερμαινόμενες ράβδοι καπνού για το καινοτόμο καπνικό προϊόν IQOS, της Philip Morris International, το μοναδικό που «λειτουργεί» με θέρμανση και όχι με καύση.

Με αυτή την επένδυση στον Ασπρόπυργο, που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα της συρρίκνωσης, των απολύσεων και της μιζέριας, η πατρίδα μας καθίσταται πρωτεργάτης στη μεγάλη παγκόσμια στροφή για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο και τις βλαβερές επιπτώσεις του στην υγεία. Στη νέα μονάδα παράγονται ετησίως 20 δισεκατομμύρια θερμαινόμενες ράβδοι καπνού, οι οποίες θα εξάγονται και στο εξωτερικό, τροφοδοτώντας τα 5 εκατομμύρια των πρώην καπνιστών που ήδη έχουν στραφεί στο IQOS και, παράλληλα, προσφέροντας μέσα από τις εξαγωγές πολύτιμα «καύσιμα» στην εθνική οικονομία, που τόσο ανάγκη έχει από τόνωση της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Οι νέες εγκαταστάσεις, που εγκαινιάστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris International, Ανδρέα Καλαντζόπουλο, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη, παρουσία πλήθους εκπροσώπων από την πολιτική και επιχειρηματική ζωή της χώρας, αποτελούν έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, σε επιχειρηματικό και αναπτυξιακό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία της υγείας των καπνιστών, αφού στο καινοτόμο IQOS γίνεται μόνο θέρμανση της ράβδου και όχι καύση και πυρόλυση των συστατικών. Εκτιμάται ότι διεθνώς 1,1 δισεκατομμύρια άτομα καπνίζουν, τα οποία θα επωφεληθούν από την παγκόσμια στροφή σε ένα μέλλον χωρίς καπνό, που ξεκινά από εδώ, από τον Ασπρόπυργο.