Σταθερά κορυφαίο το εργασιακό περιβάλλον της AbbVie - Free Sunday
Σταθερά κορυφαίο το εργασιακό περιβάλλον της AbbVie

Σταθερά κορυφαίο το εργασιακό περιβάλλον της AbbVie

Σε μια Ελλάδα όπου η εργασία εξελίσσεται για πολλούς συμπολίτες μας σε ερωτηματικό και το εργασιακό περιβάλλον σε πολλές επιχειρήσεις φθίνει, υπάρχουν εταιρείες που αντιστέκονται στο ρεύμα της εποχής και ξεχωρίζουν, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Ανάμεσά τους η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie που διακρίθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς ανέβηκε στο βάθρο των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Φέτος η AbbVie κατατάχθηκε στην τρίτη θέση της έρευνας «Best Place to Work 2018», για την κατηγορία των επιχειρήσεων με 50 έως 250 εργαζόμενους. Με δεδομένο πως η βιοφαρμακευτική εταιρεία κλείνει φέτος 5 χρόνια λειτουργίας, η AbbVie βρίσκεται σταθερά στο βάθρο των «πρωταθλητών» με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση το 2015 και το 2017 και τη δεύτερη θέση το 2016.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο γενικός διευθυντής της AbbVie Άκης Αποστολίδης επισήμανε: «Το κλειδί της επιτυχίας μας είναι οι άνθρωποί μας. Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι για τη διάκριση αυτή και χτίζοντας πάνω στην ειλικρίνεια, την επικοινωνία, τον σεβασμό και την ομαδικότητα συνεχίζουμε να δουλεύουμε με μεράκι και αισιοδοξία για το μέλλον. Το πάθος, το όραμα, η ικανότητα, η εξέλιξη, η καινοτομία των ανθρώπων μας και οι αξίες της εταιρείας μας είναι ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε και να ξεκλειδώνουμε διαρκώς νέες επιτυχίες».

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Κούγκουλος, διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της AbbVie, πρόσθεσε: «Από τη γένεση της AbbVie, το 2013, οραματιζόμασταν μία διαφορετική βιοφαρμακευτική εταιρεία, που θα προσφέρει καινοτόμες θεραπείες και θα συμβάλλει θετικά στη ζωή των ανθρώπων. Φιλοδοξούσαμε και καταφέραμε να γίνουμε εργοδότης επιλογής, ενεργός και υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Φέτος γίναμε πλέον 5 ετών και κάνοντας τον απολογισμό μας θεωρούμε ότι κατορθώσαμε να εκπληρώσουμε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό το όραμά μας. Η καταξίωση αυτή είναι απόρροια μιας διαρκούς προσπάθειας. Οι άνθρωποί μας αποτελούν το πολυτιμότερο κεφάλαιό μας και η αυξημένη μέριμνα για το εργασιακό μας περιβάλλον αποτελεί στρατηγική επιλογή.

»Επενδύουμε σε προγράμματα επιμόρφωσης και στοχευμένα πλάνα ανάπτυξης των ανθρώπων μας, επιβραβεύουμε πρωτοβουλίες που προωθούν την αριστεία. Ο εργασιακός μας χώρος αντικατοπτρίζει την κουλτούρα μας. Οι ανοιχτοί και σύγχρονοι χώροι μας δεν εξυπηρετούν απλά την εργασιακή μας καθημερινότητα αλλά είναι διαμορφωμένοι ώστε να ενισχύεται η διάδραση, η επικοινωνία, η δημιουργική σκέψη και η χαλάρωση. Η υιοθέτηση ευέλικτου ωραρίου, η παροχή της άνεσης και των μέσων για εργασία εκτός γραφείου, οι ομαδικές δραστηριότητες και οι διατμηματικές συνέργειες οικοδομούν κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Η προσπάθειά μας αυτή αντικατοπτρίζεται και στη σταθερή μας παρουσία στις πρώτες θέσεις της ετήσιας έρευνας “Best Workplaces” για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά».