ΟΤΕ: Στα 50,6 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη α΄ τριμήνου - Free Sunday
ΟΤΕ: Στα 50,6 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη α΄ τριμήνου

ΟΤΕ: Στα 50,6 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη α΄ τριμήνου

Στα 921 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του Οργανισμού, ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 3,6%. Αύξηση 7,1% κατέγραψαν και τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το α΄ τρίμηνο, καθώς ανήλθαν στα 39 εκατ. ευρώ έναντι 36,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του Οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 50,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 32,5%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι προσαρμοσμένες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία το α΄ τρίμηνο του 2018 ανήλθαν σε 166,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 9,9% ή 18,4 εκατ. ευρώ, με τις επενδύσεις στην Ελλάδα να ανέρχονται σε 115,3 εκατ. ευρώ, στη Ρουμανία σε 49,9 εκατ. ευρώ και στην Αλβανία σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Το α΄ τρίμηνο του 2018 ο Όμιλος κατέγραψε προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές 8,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μια θετική απόκλιση κατά σχεδόν 20 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, η οποία συνδέεται με τις χαμηλότερες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία κατά το τρίμηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2018, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ ανέφερε: «Ο Όμιλος OΤΕ ξεκίνησε το 2018 με ισχυρές επιδόσεις. Τα έσοδά μας από υπηρεσίες λιανικής στην Ελλάδα σημείωσαν αύξηση, κυρίως χάρη στην ενίσχυση των πωλήσεων γρήγορου internet μέσω οπτικών ινών. Συνεχίζουμε την αναβάθμιση του δικτύου μας για να προσφέρουμε σε όλο και περισσότερους πελάτες ταχύτητες μέχρι 200 Mbps».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Συνολικά, επιτύχαμε θετικά αποτελέσματα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε ανάλογα και το υπόλοιπο έτος. Τον Απρίλιο εγκαινιάσαμε το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, σύμφωνα με την πολιτική αμοιβών των μετόχων που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο. Οι ταμειακές μας ροές είναι ικανές για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει και την υποστήριξη του μερίσματος για το φετινό έτος».

Ο OΤΕ αναμένει ότι η θετική τάση του α΄ τριμήνου θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018, κυρίως στην εγχώρια αγορά. Ειδικότερα, το 2018 η διοίκηση αναμένει οι προσαρμοσμένες επενδύσεις να διαμορφωθούν σε περίπου 700 εκατ. ευρώ. Αντανακλώντας την περαιτέρω βελτίωση των ταμειακών του ροών, ο OΤΕ αναμένει για το 2018 οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές να ανέλθουν σε περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 260 εκατ. ευρώ και θα καταβληθούν στο σύνολό τους στους μετόχους σύμφωνα με την πολιτική αμοιβών των μετόχων που ανακοινώθηκε πρόσφατα.