Νεώριο Σύρου: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης - Free Sunday
Νεώριο Σύρου: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης

Νεώριο Σύρου: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης

Την δέσμευσή τους να εγκρίνουν το σχέδιο εξυγίανσης του Νεώριου Σύρου μέσω του άρθρου 106δ επιβεβαίωσαν ο όμιλος Νεώριου και η ONEX Shipyards. Όπως αναφέρεται σε σημερινή κοινή ανακοίνωση των Ομίλων Νεωρίου - ONEX SHIPYARDS "αμφότεροι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εγκρίνουν σήμερα 18/7/2018 μέσω των Γενικών Συνελεύσεών τους το τελικό Σχέδιο Εξυγίανσης της ΝΑΒΙΕΣ που έχουν καταλήξει με σκοπό την άμεση υποβολή του στον ΕΦΚΑ". 
Στην ίδια ανκοίνωση, ο Πρόεδρος της ONEX SHIPYARDS Πάνος Ξενοκώστας ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Ομίλου Νεώριο Συμμετοχών και Ναυπηγείων Ελευσίνας Νικόλαο Ταβουλάρη "για την εμπιστοσύνη που έμπρακτα έδειξε στο πρόσωπό του για το Νεώριο ενώ ο δεύτερος εύχεται καλή επιτυχία στον πρώτο για το εγχείρημα του που σηματοδοτεί την παρουσία του Αμερικάνικου Ομίλου στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία".

Η ONEX Shipyards, που αποτελεί αμερικανική εταιρεία υπό τη διοίκηση του Πάνου Ξενοκώστα, στο επιχειρηματικό της σχέδιο προβλέπει την αποπληρωμή 40 εκ. ευρώ κεφαλαίου σε Δημόσιο, ταμεία, εργαζομένους και προμηθευτές καθώς και επενδύσεις 20 εκ. ευρώ για ανακαίνιση και περιβαλλοντική συμμόρφωση της μονάδας. 

Οι συνολικές οφειλές του Νεωρίου ανέρχονται στα 67,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 6,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες, 10 εκατ. ευρώ σε εργαζόμενους και προμηθευτές και 51 εκατ. ευρώ σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Ο κύκλος εργασιών του 2017 ήταν της τάξης των 4 εκατομμυρίων.