Π. Μυλωνάς: Πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής - Free Sunday
Π. Μυλωνάς: Πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής

Π. Μυλωνάς: Πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής

Το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας έχει ως στόχο να την καταστήσει πρώτη επιλογή των Ελλήνων και προτιμητέο συνεργάτη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην εγχώρια αγορά, επισήμανε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας, που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία ενός υποδείγματος υπεύθυνης τραπεζικής, επισημαίνοντας ότι τώρα είναι η στιγμή να λύσουμε όλα τα ζητήματα και να κτίσουμε ένα ισχυρό οργανισμό για το μέλλον.

Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στις θυγατρικές εταιρίες της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ομίλου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής οποιαδήποτε λύση και να προκριθεί η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίζει να την στηρίζει μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΛΕΠΕΤΕ (λογαριασμό επικούρησης προσωπικού Εθνικής Τράπεζας) ο νέος διευθύνων σύμβουλος δεσμεύτηκε για επίλυση του θέματος με θάρρος και εύλογους συμβιβασμούς και διάλογο όλων των πλευρών.

Όσον αφορά γενικότερα στο τραπεζικό σύστημα είπε ότι παρατηρείται σημαντική πρόοδος δίνοντας έμφαση στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στις ενδείξεις για αυξημένες χορηγήσεις νέων δανείων στον επιχειρηματικό τομέα και στην επιτυχή υιοθέτηση των νέων λογιστικών προτύπων

Ο πρόεδρος του ΔΣ Κώστας Μιχαηλίδης καλωσόρισε τον Παύλο Μυλωνά επισημαίνοντας ότι διαθέτει ήθος, ακεραιότητα, γνώση και εμπειρία για το ταξίδι μετασχηματισμού που ξεκινά η Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα θα γίνει κορυφαία τράπεζα στην Ελλάδα και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Δεσμεύτηκε ότι η Εθνική Τράπεζα θα συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε μια ιστορική ευκαιρία ως χώρα που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ