Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Την ευθύνη έχει ο πατέρας μου - Free Sunday
Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Την ευθύνη έχει ο πατέρας μου

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Την ευθύνη έχει ο πατέρας μου

Πλήρη άγνοια για τα σκανδαλωδώς υπερτιμημένα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group στην Ασία επιμένει να δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γεώργιος (Τζώρτζης) Κουτσολιούτσος, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή. Πλην όμως αρνείται να παραιτηθεί όπως υποδεικνύει η αγορά και αντ’ αυτού επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών στον πατέρα του πρόεδρο και βασικό μέτοχο της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο που παραιτήθηκε την Τετάρτη μετά τις αποκαλύψεις για έλλειμμα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στις ασιατικές πωλήσεις και 290 εκατομμυρίων δολαρίων από το ταμείο.

Θεωρεί ακόμα τον εαυτό του «μέρος της λύσης» παρά την περί του αντιθέτου αντίληψη της ευρύτερης αγοράς και ισχυρίζεται πως υπήρχε de facto πλήρης διαχωρισμός της εισηγμένης σε δυο ομίλους, έναν ευρωπαϊκό και έναν ασιατικό, και πως δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί ή να ελέγξει την εξέλιξη στην Ασία.

Ισχυρίζεται πως έχει βρει επενδυτές τόσο για την συμμετοχή στα Αττικά Πολυκαταστήματα όσο και για τον όμιλο αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα τους επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας. Εξηγεί πως βρίσκεται στην διαιτησία με την Dufry για την αποδέσμευση πακέτου μετόχων της που αποτελεί συμμετοχή της Folli Follie. Θεωρεί πως συνεπικουρούμενος από τους συμβούλους του μπορεί να διασώσει ένα μικρότερο πλέον όμιλο και δηλώνει πως δεν θα διστάσει να κινηθεί νομικά εναντίον του πατέρα του ο οποίος, λέει, πρέπει να στηρίξει οικονομικά την αναδιάρθρωση. Είναι δε εμφανώς ανήσυχος για την συνεχώς μειούμενη ρευστότητα του ομίλου.