Θ. Φέσσας: «Σε χαμηλή πτήση η οικονομία – Το κλίμα έχει χαλάσει» - Free Sunday
Θ. Φέσσας: «Σε χαμηλή πτήση η οικονομία – Το κλίμα έχει χαλάσει»

Θ. Φέσσας: «Σε χαμηλή πτήση η οικονομία – Το κλίμα έχει χαλάσει»

Αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι το οικονομικό κλίμα πλέον «έχει χαλάσει» και θα επιδεινώνεται στην πορεία προς τις εκλογές απηύθυνε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε ομιλία του κατά την παρουσίαση της έρευνας της ΜRB με τίτλο «Ο σφυγμός του επιχειρείν».

«Δυστυχώς, η οικονομία είναι καθηλωμένη σε “χαμηλή πτήση” και οι βάσεις για την ανάπτυξη δεν είναι ακόμη στέρεες. Είναι αυτονόητο ότι αυτό μας ανησυχεί, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με τις πρόσφατες εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά και τις τράπεζες. Το μήνυμά μας είναι σαφές: Να μην ξηλωθούν όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, να λείψουν οι προεκλογικές παροχές και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και που είναι πολλές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

«Χάνεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες, άρα δεν υπάρχουν έσοδα από τα δάνεια, μόνο έξοδα» παρατήρησε ο κ. Φέσσας. Και πρόσθεσε: «Μπορεί στην Ελλάδα να βγήκαμε από το μνημόνιο, μπορεί να είμαστε δεμένοι σε ένα σταθερό νόμισμα, να υπάρχει έδαφος για επενδύσεις, αλλά δεν εμπνέουμε εμπιστοσύνη και δεν δείχνουμε καμία σταθερότητα, αυτά δεν βελτιώνονται και γίνονται πολύ πιο έντονα όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Οι επενδύσεις θέλουν κερδοφορία και σταθερό περιβάλλον. Αυτά στην Ελλάδα ακόμη δεν τα έχουμε».