Mega deal Μυτιληναίου-Cosmote για την ενέργεια - Free Sunday
Mega deal Μυτιληναίου-Cosmote για την ενέργεια

Mega deal Μυτιληναίου-Cosmote για την ενέργεια

Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας Protergia (όμιλος Μυτιληναίου) και της Cosmote για την προώθηση «πακέτων» ηλεκτρικού ρεύματος και υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας μέσα από τα πάνω από 450 καταστήματα του δικτύου Cosmote και Γερμανός εντείνει τον ανταγωνισμό στη λιανική αγορά ρεύματος, όπου, εκτός της ΔΕΗ, ηχηρό «παρών» δίνουν τρεις εταιρείες καθετοποιημένων ενεργειακών ομίλων (Protergia, Εlpedison και Ήρων) και τέσσερις μικρότερες (Green, Voltera, Watt + Volt και NRG).

Η Protergia ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον όμιλο του ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για δυναμική επέκταση στην αγορά, καθώς από αυτή την εβδομάδα στα καταστήματα του δικτύου Γερμανός οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τα τιμολόγια της Protergia, τα οποία αναμένεται να ξεπερνάνε κατά πολύ τις εκπτώσεις του 15% της ΔΕΗ, και να τα αγοράζουν σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών. Με την εν λόγω συνεργασία η Protergia αποκτά άμεση πρόσβαση στους περίπου 5 εκατομμύρια πελάτες της Cosmote, κάτι που της δίνει προοπτικές γρήγορης ανάπτυξης.

Η Protergia, 100% θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου, είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με ενεργειακό χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 1200 MW (πάνω από 10% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος στην Ελλάδα). Ταυτόχρονα, στην αγορά προμήθειας, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Μαΐου, έχει μερίδιο 2,22% και συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων παικτών που διαθέτουν μερίδιο αγοράς άνω του 2% (το συνολικό μερίδιο των εκτός ΔΕΗ παικτών τον Μάιο ήταν 9,26%).