Φ. Καραβίας: «Θα είμαστε κερδοφόροι φέτος» - Free Sunday
Φ. Καραβίας: «Θα είμαστε κερδοφόροι φέτος»

Φ. Καραβίας: «Θα είμαστε κερδοφόροι φέτος»

Ο CEO της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία φτάνει στον «πάτο», επικαλούμενος την ανάκαμψη του ΑΕΠ κατά 0,2% το β΄ τρίμηνο σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο. Τόνισε ότι η τράπεζα περιμένει ύφεση 0,5% φέτος.

Σημείωσε ότι το β΄ εξάμηνο η Eurobank αναμένει περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους, ιδίως στην Ελλάδα. Επίσης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η τράπεζα εμφάνισε για πρώτη φορά μείωση των νέων κόκκινων δανείων το β΄ τρίμηνο, σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η τάση, με σημαντική μείωση το β΄ εξάμηνο. «Η εκτίμησή μας είναι ότι θα είμαστε κερδοφόροι στο σύνολο της χρήσης» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη του β΄ τριμήνου, επισήμανε ότι οι προβλέψεις αυξήθηκαν για να καλύψουν συγκεκριμένους εταιρικούς φακέλους, ενώ σχετίζονται και με τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο στη Ρουμανία.

Στο μέτωπο των καταθέσεων, η διοίκηση της τράπεζας σημείωσε ότι οι προσπάθειές της εντάθηκαν μετά τη μερική άρση των capital controls τον περασμένο μήνα.

Στο μέτωπο της εθελουσίας, η διοίκηση της Eurobank υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση των υπαλλήλων κατά 1.000 άτομα, στους 9.800.

Αναφορικά με τον SSM, η τράπεζα επισήμανε ότι υπάρχει διάλογος για τη μείωση των NPLs και του NPE, με τη Eurobank να υποβάλει τα τελικά νούμερα πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η τράπεζα εκτίμησε, δε, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στρατηγικής, λόγω του ότι και οι ιταλικές τράπεζες μειώνουν επίσης τα NPLs κατά 200 δισ. ευρώ.