Εγκαινιάστηκε ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας στον ΟΛΠ - Free Sunday
Εγκαινιάστηκε ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας στον ΟΛΠ

Εγκαινιάστηκε ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας στον ΟΛΠ

Από την κα Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, και τον Captain Xu Lirong, πρόεδρο της China COSCO Shipping Corporation Limited, εγκαινιάστηκε ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά την περασμένη Δευτέρα. Παρόντες ήταν επίσης o κ. Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας, o αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γαβρίλης, βουλευτές, γενικοί γραμματείς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Τον προβλήτα ολοκλήρωσε επιτυχώς η ΤΕΚΑΛ ΑΤΕ σε συνεργασία με τη Ναυτιλιακή Τεχνοδομική μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο. Το έργο κατασκευάστηκε με πλωτά κιβώτια οπλισμένου σκυροδέματος και δίνει μία επιπλέον θέση πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων άνω των 250 μέτρων, αφού έχει μήκος 284 μ. και βάθος 11 μ., ενώ ο χερσαίος χώρος είναι 8,415 τ.μ. Έτσι, οι συνολικές θέσεις παραβολής για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων διαμορφώνονται σε 10 (αναλόγως του μεγέθους των πλοίων).

Στο πλαίσιο της νέας σύμβασης παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΟΛΠ Α.Ε. πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά από μεγάλα επενδυτικά έργα τα οποία θα καταστήσουν το λιμάνι του Πειραιά το κορυφαίο λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου.

Η COSCO στοχεύει σε υπερδιπλασιασμό του αριθμού των επιβατών κρουαζιέρας που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά τα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Xu Lirong. «Η κίνηση των επιβατών κρουαζιέρας είναι γύρω στα 1,1 εκατομμύρια άτομα ετησίως επί του παρόντος. Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να αυξηθεί στα 1,5 εκατομμύρια και στα 3 εκατομμύρια μακροπρόθεσμα» είπε κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του νέου προβλήτα κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά.