Intrakat: Υποδομές, real estate, ενέργεια και τουρισμός στο στόχαστρο - Free Sunday
Intrakat: Υποδομές, real estate, ενέργεια και τουρισμός στο στόχαστρο

Intrakat: Υποδομές, real estate, ενέργεια και τουρισμός στο στόχαστρο

Σταθερά αναπτυξιακή πορεία σε μια στάσιμη αγορά διαγράφει ο Όμιλος Intrakat, ο οποίος στο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης κατέγραψε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις του (από 68,1 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2015 σε 95,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016), με αύξηση στη λειτουργική κερδοφορία EBITDA από 7 εκατ. ευρώ σε 8,2 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, σε μια αγορά με μόνιμο χαρακτηριστικό τη στασιμότητα και την αβεβαιότητα, ο όμιλος προχώρησε στην ανάληψη νέων συμβάσεων στο α΄ εξάμηνο ύψους 80 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο σε 226 εκατ. ευρώ. Πλέον του ανεκτέλεστου, ο Όμιλος Intrakat έχει μειοδοτήσει σε νέα έργα ύψους 56 εκατ. ευρώ, για τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή τους.

Οι νέοι στόχοι και τα έργα

Βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Intrakat, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Πέτρο Σουρέτη (φωτογραφία), αποτελούν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η διεκδίκηση υποδομών που θα προωθηθούν μέσω προγραμμάτων ΣΕΣ (πρώην ΕΣΠΑ) και σχεδίου Γιούνκερ, η περαιτέρω διείσδυση σε ΣΔΙΤ (π.χ. επεξεργασία απορριμμάτων) και παραχωρήσεις, αλλά και η ενίσχυση της δράσης σε τομείς με προοπτική.

Για τη διοίκηση της εταιρείας μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παρούσα φάση παρουσιάζουν ο τουρισμός, το real estate, η ενέργεια και κυρίως οι αιολικές και υβριδικές υποδομές ΑΠΕ, ενώ βασική επιδίωξη αποτελεί και η επέκταση στις αγορές του εξωτερικού.

Ειδικότερα, η Intrakat, μέσω της θυγατρικής της Intradevelopment, έχει εισέλθει δυναμικά στον τομέα του real estate, επενδύοντας τόσο στην κατασκευή όσο και στη διαχείριση οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε highend περιοχές, όπως η Μύκονος και το κέντρο της Αθήνας. 

Η στρατηγική της Intrakat εστιάζει παράλληλα στην ανάπτυξη και προσαρμογή δομών για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων σε συνεργασία με διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, όπως το EBRD και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για χρηματοδότηση έργων από τα προγράμματα ΣΕΣ 2014-2020, ύψους 22 δισ. ευρώ, και το σχέδιο Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση στοχεύει στη διεύρυνση της υπάρχουσας κατασκευαστικής δραστηριότητας σε:
  • Έργα υποδομών που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-2020 (Προστασία του Περιβάλλοντος - Οικονομία Φιλική στο Περιβάλλον, Ανάπτυξη - Εκσυγχρονισμός Υποδομών Μεταφορών & Ενέργειας, Επιχειρησιακά Προγράμματα Περιφερειών), προϋπολογισμού 11 δισ. ευρώ.
  • Επιλεγμένα έργα ΣΔΙΤ, όπως είναι τα σύγχρονα έργα τηλεματικής.
  • Ενεργειακά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων.
  • Ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων (boutique hotels) σε επιλεγμένους τουριστικούς προορισμούς.

Παράλληλα, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με τις τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς, η διοίκηση της εταιρείας έχει αποφασίσει μια σειρά δράσεων όπως η συγχώνευση θυγατρικών για εξασφάλιση συνεργειών και οικονομιών κλίμακας, η επικέντρωση σε τομείς αιχμής και υψηλής τεχνολογίας και η στόχευση σε έργα υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικές γραμμές).
Επιπρόσθετα, εστιάζει στην επέκταση της δραστηριότητάς της στο εξωτερικό και κυρίως σε κατασκευαστικά έργα υψηλής τεχνογνωσίας.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Intrakat διατηρεί εξαιρετική εξειδίκευση σε νοσοκομεία, αεροδρόμια, κτίρια γραφείων, τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς, ανάπτυξη & κατασκευή έξυπνων δικτύων μεταφοράς ενέργειας (SMART GRID), εγκατάσταση συστημάτων έξυπνων μετρητών δικτύων (SMART METERING), waste to energy, διαχείριση απορριμμάτων και ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων.

Η Intrakat συμμετέχει ήδη σε έργα υποδομής και κτιριακά, στα οποία περιλαμβάνονται:
  • Οδικές αρτηρίες σε όλη την Ελλάδα (Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, Ποτίδαια - Κασσανδρεία, Μωρέας κ.λπ.).
  • Φράγματα και υδραυλικά έργα (ενίσχυση ταμιευτήρα φράγματος Αποσελέμη στην Κρήτη, κατασκευή φράγματος στη λεκάνη του Φιλιατρινού στη Μεσσηνία).
  • Τα αεροδρόμια Πάρου & Καρπάθου.
  • Σιδηροδρομικά έργα, Κιάτο - Ροδοδάφνη & Ψαθόπυργος - Σήραγγα Παναγοπούλας.
  • Νοσοκομεία Κατερίνης & Κέρκυρας, το μαιευτήριο ΡΕΑ, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το κέντρο αποκατάστασης Θησέας στην Αθήνα, το Νοσοκομείο Καρπάθου.
  • Εκπαιδευτήριο Ι. Καρράς του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, το οποίο είναι το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα με πιστοποίηση Leed Platinum, το κτίριο γραφείων της Αγγεμάρ.

Επίσης, συμμετέχει σε έργα ΣΔΙΤ, όπως η επιτυχής ολοκλήρωση της κατασκευής και θέση σε λειτουργία από τις αρχές του 2016 του έργου τηλεματικής «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφορικής Επιβατών και Διαχείρισης Στόλου» για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, προϋπολογισμού 48,2 εκατ. ευρώ και με διάρκεια λειτουργίας 10,5 έτη.

Συμμετέχει, επίσης, στην κατασκευή του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές “Λευκές” Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης-Αξιοποίησης των Υποδομών» για λογαριασμό της ΚτΠ, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ και με διάρκεια λειτουργίας 15 έτη.

Ταυτόχρονα, έως τα τέλη του 2016, αναμένεται η ολοκλήρωση των συμβατικών διαδικασιών για την υπογραφή της σύμβασης σύμπραξης του έργου «Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών - Φάση Β ΙΙ», προϋπολογισμού 25,4 εκατ. ευρώ και με διάρκεια λειτουργίας 25 έτη.

Στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα του 2015 έχει τεθεί το Αιολικό Πάρκο ισχύος 21 MW στη Βοιωτία, ενώ παράλληλα ενισχύεται το αιολικό δυναμικό της εταιρείας με δύο νέες μονάδες παραγωγής, 17 MW και 12 MW αντίστοιχα, σε δύο θέσεις στη Βοιωτία, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης.

Αναφορικά με τα έργα του εξωτερικού, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του έργου «Κατασκευαστικές εργασίες στο Νοσοκομείο του Shtip» στα Σκόπια, για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας Σκοπίων, το οποίο χρηματοδοτεί και το έργο.

Τέλος, η Intrakat συμμετέχει στην κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Vlora - Φάση Α΄» στην Αλβανία, για λογαριασμό του αλβανικού κράτους. Το έργο χρηματοδοτείται από το Γενικό Χρηματοδοτικό Ταμείο Ευρωπαϊκής Ένωσης.