ΣΑΣΜ Forum 2019: Βιώσιμη ανάπτυξη και Ελληνικός Τουρισμός - Free Sunday
ΣΑΣΜ Forum 2019: Βιώσιμη ανάπτυξη και Ελληνικός Τουρισμός

ΣΑΣΜ Forum 2019: Βιώσιμη ανάπτυξη και Ελληνικός Τουρισμός

Το Kallichoron Art Boutique Hotel συμμετείχε στο ΣΑΣΜ Forum που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στη Σχολή Μωραΐτη από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη με θέμα «Τουρισμός & Νέοι Ορίζοντες».

Στις 30 Νοεμβρίου, η συνιδρύτρια και Hotel Manager του Kallichoron και πιστοποιημένη auditor από το Γερμανικό Συμβούλιο Αειφόρου Δόμησης, κυρία Καρολίνα Αλκαλάι, συμμετείχε στο workshop «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ελληνικός Τουρισμός» όπου παρουσίασε τις προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Το Kallichoron Art Boutique Hotel, αποτελεί ένα κατάλυμα με χαρακτήρα που πρωτοπορεί και συνεισφέρει ενεργά στην πρόοδο και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις της Αστυπάλαιας. Από την σύστασή της, η επιχείρηση βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και την πράσινη ανάπτυξη. Πέραν των διεθνών βραβείων που έχει λάβει από την σύστασή του, είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή πιστοποιημένο με το διεθνές σήμα οικολογικής ποιότητας “Green Key EcoLabel” για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί, αλλά και για την ενεργή στήριξη πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας με σημείο αναφοράς τα παιδιά και τους νέους της Αστυπάλαιας.

Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

  • Οι νέες τουριστικές τάσεις και οι προσκλήσεις του ελληνικού τουρισμού.
  • Βιωσιμότητα και αειφορία. Ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που να προβάλλει το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, να ενισχύει την τοπική οικονομία, να αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις.
  • Case study: Το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας του Kallichoron Art Boutique Hotel.

«Στόχος μας στο Kallichoron Art Boutique Hotel είναι να οικοδομήσουμε μία υπεύθυνη τουριστική μονάδα που συμβάλλει στην οικονομική ευημερία, την κοινωνική ένταξη, την ειρήνη και την κατανόηση, καθώς και στην πολιτιστική και περιβαλλοντική διαφύλαξη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας προς το καλύτερο.» δήλωσε η κυρία Αλκαλάι.

Το Forum τελέστηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, με κύριο στόχο την ανάδειξη προοπτικών και τη δημιουργία επαγγελματικών συνεργιών, ενώ το παρόν έδωσαν ο Υπουργούς Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, και η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Αειφορίας του Kallichoron Art Boutique Hotel

Από το 2015, το Kallichoron Art Boutique Hotel έχει θεσπίσει την περιβαλλοντική πολιτική Kallichoron Goes Greenμε στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τις δραστηριότητες του ξενοδοχείου μέσα από την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών κριτηρίων και πράσινων πρακτικών σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της Αστυπάλαιας.

Μέσα από μία σειρά πρωτοβουλιών, περιορίζεται η κατανάλωση ενέργειας και νερού, προωθείται η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, ενώ παράλληλα το ξενοδοχείο στηρίζει ενεργά τους τοπικούς παραγωγούς, από τους οποίους προμηθεύεται προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Παράλληλα, το Kallichoron προωθεί προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στη συνεχή απομείωση του ενεργειακού αποτυπώματος που προκύπτει από τις δραστηριότητες του ξενοδοχείου, ενώ επενδύει στη συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού του. Η προσήλωση στην πράσινη επιχειρηματικότητα αποτυπώνεται στο διεθνές σήμα οικολογικής ποιότητας “Green Key Eco Label” που έχει αποκτήσει το Kallichoron από το 2015 και διατηρεί μέχρι σήμερα για την πολιτική αειφόρου ανάπτυξης που ακολουθεί.

Παράλληλα, το Kallichoron Art Boutique Hotel έχει θεσπίσει το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας (ΕΚΥ) “Room2Give” με στόχο να στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας με σημείο αναφοράς το παιδί και τους νέους.

Μάλιστα, το Kallichoron αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα που έχει βραβευτεί με Green Marketing Excellence Award 2015 από την ΕΕΔΕ για την προσωποποιημένη υπηρεσία πρωινού “Grandma’s Breakfast” ως πρωτοποριακό μέσο προώθησης της αειφορίας στον Τουρισμό, ενώ το 2019 ανακηρύχτηκε Best Greek Boutique Hotel το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες.

Μάθετε περισσότερα για την Περιβαλλοντική Πολιτική “Kallichoron Goes Green” του Kallichoron Art Boutique Hotel εδώ: http://www.kallichoron.gr/el/perivallontiki-poilitiki-prasines-energeies

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας “Room2Give” του Kallichoron Art Boutique Hotel εδώ: http://www.kallichoron.gr/el/room-to-give