Η STIHL «σκοράρει» δυνατά - Free Sunday
Η STIHL «σκοράρει» δυνατά

Η STIHL «σκοράρει» δυνατά

Η υψηλή ζήτηση τόσο σε βενζινοκίνητα, επαναφορτιζόμενά και ηλεκτρικά μηχανήματα, που παρατηρείται από τα μέσα του περασμένου έτους, επιβεβαιώνει ότι η STIHL ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της με την ποικιλία των προϊόντων της

Παρά την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, o όμιλος STIHL συνέχισε την αναπτυξιακή του πορεία αλλά και τη δημιουργία νέων προϊόντων, βασισμένων στην καινοτομία και τις απαιτήσεις της αγοράς. Και παρ’ όλο που η «Διεθνής Ημέρα Δημοσιογράφων», STIHL MEDIA DAY, έλαβε χώρα και φέτος με λίγο διαφορετικό τρόπο λόγω πανδημίας, η εταιρεία δεν παρέλειψε να παρουσιάσει τα νέα εξελιγμένα προϊόντα της.

Ειδικότερα, οι δημοσιογράφοι οι οποίοι βρίσκονταν στα νέα γραφεία της STIHL Ελλάδος στην Κηφισιά ενημερώθηκαν διαδικτυακά με απευθείας σύνδεση με τα κεντρικά της εταιρείας στη Γερμανία.

Νέα εξελιγμένα προϊόντα

Πιο αναλυτικά, στον τομέα των επαγγελματικών επαναφορτιζόμενων μηχανημάτων η STIHL παρουσίασε:

  • MSA 300: Το ισχυρότερο επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο που διατίθεται σήμερα στην αγορά.
  • BGA 300: O πρώτος επαναφορτιζόμενος φυσητήρας πλάτης της εταιρείας.
  • MSA 220 T: Επαναφορτιζόμενο αλυσοπρίονο περιποίησης δέντρων.

Στον τομέα των ιδιώτων η STIHL παρουσίασε:

  • HTA 50: Επαναφορτιζόμενο κονταροπρίονο.
  • SHA 56: Επαναφορτιζόμενο αναρροφητήρα για απομάκρυνση και τεμαχισμό υλικού.
  • BGA 60: Επαναφορτιζόμενο φυσητήρα.
  • Επαναφορτιζόμενο σκουπάκι SEA 20: Ιδανικό για την αντιμετώπιση των ακαθαρσιών και της σκόνης στο σπίτι, το αυτοκίνητο ή το εργαστήριο.
  • Το κοπτικό σύστημα Hexa: Παγκόσμια καινοτομία στην αλυσίδα.
  • MS 162: Βενζινοκίνητο ελαφρύ, εύχρηστο με ελκυστική σχέση ποιότητας τιμής αλυσοπρίονο, ιδανικό για την αντιμετώπιση των ακαθαρσιών και της σκόνης στο σπίτι, το αυτοκίνητο ή το συνεργείο.

Τεχνολογικός ηγέτης

Η STIHL υπογράμμισε επίσης τη θέση της ως τεχνολογικού ηγέτη στον τομέα των βενζινοκίνητων αλυσοπρίονων. Το κοπτικό σύστημα STIHL Hexa σηματοδοτεί την εμφάνιση μιας παγκόσμιας καινοτομίας για την εταιρεία, που αποτελείται από τη γρήγορη αλυσίδα 3/8" Hexa για επαγγελματίες και τη λίμα Hexa, που επιτρέπει το γρήγορο και ακριβές τρόχισμα της αλυσίδας. Η κοπτική απόδοση της νέας αλυσίδας είναι έως και 10% μεγαλύτερη από ένα Rapid Super 3/8". Επιπλέον, η σειρά επεκτάθηκε ώστε να συμπεριλάβει το εύχρηστο βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο STIHL MS 162 για ιδιώτες, το οποίο έχει να επιδείξει απλή λειτουργία, εύκολο χειρισμό και ελκυστική σχέση ποιότητας-τιμής.

Έντονη ζήτηση

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της STIHL, Δρ. Bertram Kandziora, στη συνέντευξη Τύπου της εταιρείας ανακοίνωσε αύξηση της τάξεως του 11,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος κατά την περίοδο Ιανουάριος - Αύγουστος 2021 και δήλωσε αισιόδοξος για το υπόλοιπο οικονομικό έτος: «Υπάρχει ακόμα έντονη ζήτηση για τα προϊόντα της STIHL. Παράγουμε σε ολόκληρο τον κόσμο σε υψηλό επίπεδο έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να προμηθεύουμε τους πελάτες μας».

Αύξηση πωλήσεων

Η υψηλή ζήτηση τόσο σε βενζινοκίνητα, επαναφορτιζόμενά και ηλεκτρικά μηχανήματα, που παρατηρείται από τα μέσα του περασμένου έτους, επιβεβαιώνει ότι η STIHL ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της με την ποικιλία των προϊόντων της. Στα δημοφιλή προϊόντα περιλαμβάνονται το χλοοκοπτικό ρομπότ STIHL iMOW, το επαναφορτιζόμενο ξυλοκοπτικό STIHL GTA 26, τα βενζινοκίνητα αλυσοπρίονα, οι φυσητηρες-αναρροφητηρες για τους λάτρεις της κηπουρικής, καθώς και τα νέα επαναφορτιζόμενα προϊόντα για επαγγελματίες που κυκλοφόρησαν το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Όπως είπε ο Δρ. Kandziora: «Παρατηρούμε και φέτος μια έντονη προτίμηση για τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά εργαλεία. Είναι θετικό το γεγονός ότι καταγράψαμε επίσης αύξηση πωλήσεων, κατά διψήφιο ποσοστό, στα βενζινοκίνητα και τα ηλεκτρικά προϊόντα. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η STIHL παραμένει ισχυρή στον τομέα των βενζινοκίνητων, αλλά καθίσταται επίσης ένας ολοένα και πιο ισχυρός παράγοντας στην αγορά των επαναφορτιζόμενων».

Πρόσω ολοταχώς για την παγκόσμια παραγωγή

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη υψηλή ζήτηση για προϊόντα της STIHL δημιουργεί επίσης σημαντικές προκλήσεις. Ειδικότερα, η εταιρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσχέρειες στις αλυσίδες εφοδιασμού σε ολόκληρο τον κόσμο και σημαντικά σημεία συμφόρησης στην προσφορά πρώτων υλών και εξαρτημάτων, για παράδειγμα. Αυτά επηρεάζουν τον χάλυβα, ορισμένους τύπους πλαστικών κόκκων και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. «Δυστυχώς, εξαιτίας αυτών των εξωτερικών παραγόντων, σε ορισμένα σημεία δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε πλήρως στη ζήτηση για ηλεκτρικά εργαλεία STIHL. Η παγκόσμια παραγωγή λειτουργεί επί του παρόντος σε πλήρη ταχύτητα για να καλύψει τις ελλείψεις και να εφοδιάσει καλύτερα τους πελάτες μας», λέει ο Δρ Kandziora.

Σημαντικές επενδύσεις

Εξάλλου, στις 9 Ιουλίου 2021, άνοιξε η νέα αποθήκη τελικών προϊόντων στο κέντρο διανομής της STIHL στο Dieburg και άρχισε επίσημα τη λειτουργία της. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ. Η νέα αυτή εγκατάσταση αυξάνει την εφοδιαστική αποδοτικότητα της εταιρείας και, ως εκ τούτου, προετοιμάζει το έδαφος για μελλοντική ανάπτυξη στη γερμανική αγορά.

Ως αποτέλεσμα της ενθαρρυντικής αύξησης, ο αριθμός των εργαζομένων στην έδρα της εταιρείας έχει επίσης αυξηθεί από το τέλος του Δεκεμβρίου 2020 κατά 8%, σε 5.684 άτομα κατά την ημερομηνία αναφοράς της 31ης Αυγούστου 2021. Το συνολικό εργατικό δυναμικό αποτελείται από 4.009 εργαζομένους στο Waiblingen, 416 στο Fellbach, 257 στο Ludwigsburg, 924 στο Weinsheim και 78 στο Wiechs am Randen. Εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 100 κενές θέσεις προς κάλυψη στην έδρα της εταιρείας, κυρίως στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.