Κρουαζιέρα: Τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη η Ελλάδα - Free Sunday
Κρουαζιέρα: Τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη η Ελλάδα

Κρουαζιέρα: Τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη η Ελλάδα

Αν και η Ελλάδα παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην αγορά κρουαζιέρας, τα μερίδιά της στην παγκόσμια αγορά δείχνουν πτωτικά σημάδια και τα έσοδα από την ευρύτερη δραστηριότητα γύρω από τα κρουαζιερόπλοια μειώνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης «Contribution of Cruise Tourism to the Economies of Europe» της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association – CLIA) που αφορούν τη χρήση του 2015.

Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα το 2015 διατήρησε την κατάταξή της ως τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη, όμως το μερίδιό της στην αναπτυσσόμενη αγορά της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας συρρικνώθηκε σε όρους επιβατών στο 13,3%, από το 14,1% του 2014.

Παράλληλα, οι άμεσες δαπάνες της κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2015 μειώθηκαν στα 489 εκατ. ευρώ, από 506 εκατ. το προηγούμενο έτος, πτώση της τάξης του 3,3%. Επιπλέον, οι Έλληνες πελάτες κρουαζιέρας μειώθηκαν στους 15.941 το 2015, από 18.441 το 2014, ενώ σημαντική ήταν και η απώλεια θέσεων εργασίας στον κλάδο. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι μειώθηκαν στους 9.983 πέρυσι, από 10.136 το 2014, και μαζί τους βέβαια και οι μισθοί που καταβάλλονται, από 190 εκατ. ευρώ στα 188 εκατ. ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση μετά από μία εξαιρετική χρονιά το 2011 –ως αποτέλεσμα της τότε αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας της Αραβικής Άνοιξης– τόσο σε επίπεδο επιβατών όσο και σε επίπεδο εσόδων. Και το 2014 τα έσοδα ήταν μειωμένα, σύμφωνα με τη CLIA, κατά 11,8% σε σύγκριση με το 2013.

Κατά το 2015 μόλις 142.000 επιβάτες ξεκίνησαν την κρουαζιέρα τους από τον Πειραιά, ήταν δηλαδή επιβάτες home porting, που αποτελούν το πιο προσοδοφόρο κομμάτι της κρουαζιέρας. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 20% του συνόλου των επιβατών που επισκέφτηκαν με κρουαζιερόπλοιο τον Πειραιά. Ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό σε σύγκριση με τις αναλογικές επιδόσεις των πρωταγωνιστών της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας, δηλαδή των ισπανικών και ιταλικών λιμανιών, όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία.

Και ενώ η Ελλάδα παρακολουθεί τους επιβάτες και τις δαπάνες τους να μειώνονται, η οικονομική συνεισφορά της κρουαζιέρας στην Ευρώπη καλπάζει. Άμεσο αποτέλεσμα της εντυπωσιακής ανάπτυξης του κλάδου παγκοσμίως το 2015, ο οποίος έφτασε τα 23,2 εκατομμύρια επιβάτες σε κρουαζιέρες στη θάλασσα διεθνώς. Ο τουρισμός αυτού του τύπου υπολογίζεται πως παρήγαγε κύκλο εργασιών της τάξης των 120 δισ. δολαρίων.

Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά επιβατών κρουαζιέρας παγκοσμίως, με 6,6 εκατ. Ευρωπαίους πελάτες μέσα στο 2015. Η Ευρώπη παραμένει επίσης ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας, μετά την Καραϊβική. Η μελέτη της CLIA έδειξε ότι 6,12 εκατομμύρια επιβάτες επιβιβάστηκαν για την κρουαζιέρα τους από ευρωπαϊκά λιμάνια πέρυσι, κατά 4,5% περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά.
Ο Πειραιάς υποδέχτηκε το περασμένο έτος 982.266 επισκέπτες έναντι 1.055.556 πρόπερσι και 1.302.581 το 2013.

Ο πρόεδρος της CLIA Ευρώπης και εκτελεστικός πρόεδρος της MSC Cruises, Pierfrancesco Vago, υπογραμμίζει πως «περισσότεροι επιβάτες επιλέγουν την Ευρώπη ως προορισμό και περισσότερα κρουαζιερόπλοια ναυπηγούνται σε ευρωπαϊκά ναυπηγεία. Αυτό μεταφράζεται σε μεγάλα οικονομικά οφέλη, περιλαμβανομένων περιοχών που είχαν πληγεί σκληρά από την ύφεση».

Η ανάπτυξη περνά από την Cosco και τον ΟΛΠ

Οι ελπίδες της ελληνικής βιομηχανίας κρουαζιέρας, αλλά και των μεγάλων και μικρότερων ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται εδώ, περνούν αναπόφευκτα από τις νέες επενδύσεις και τη διαχείριση που φέρνει η ιδιωτικοποίηση του Πειραιά. Τρεις εξελίξεις με κοινό παρονομαστή την Cosco στηρίζουν τις συγκρατημένες προσδοκίες για ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς κρουαζιέρας: το ύψος των επενδύσεων που έχει δεσμευτεί να κάνει ο νέος βασικός μέτοχος του ΟΛΠ στον κλάδο αυτό, η έναρξη της δραστηριοποίησης της Cosco στην κρουαζιέρα με δική της εταιρεία και οι επαφές που έχει ξεκινήσει από την άνοιξη στο Μαϊάμι με μεγάλους ξένους ομίλους για να τονώσει το home porting στον Πειραιά.

Στις έντεκα υποχρεωτικές επενδύσεις, που επιτάσσει η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου με βάση την οποία θα λειτουργήσει το λιμάνι του Πειραιά η Cosco, περιλαμβάνονται σημαντικά έργα για την κρουαζιέρα. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο μέρος των συνολικά 293,7 εκατ. που πρέπει να υλοποιήσει εντός της πενταετίας ο νέος μέτοχος προορίζεται για την κρουαζιέρα. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επέκταση του νότιου τμήματος του επιβατικού λιμένα που αφορά την κρουαζιέρα σε δύο φάσεις. Μόνον η πρώτη φάση προβλέπει έργα προϋπολογισμού 136,283 εκατ. ευρώ. Επίσης, προβλέπεται η μετατροπή της πενταγωνικής αποθήκης του ΟΛΠ σε Επιβατικό Σταθμό Κρουαζιέρας έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ευρύτερη βελτίωση και συντήρηση των υποδομών του λιμένα θα απορροφήσει άλλα 15 εκατ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως ήδη ο ΟΛΠ έχει κινητοποιηθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων του και με στόχο να βελτιστοποιήσει την ελκυστικότητά του και έχει έτσι υλοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων στους χώρους εντός και εκτός του Επιβατικού Σταθμού «Θεμιστοκλής». Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών και του εξοπλισμού και έχουν συνοπτικά ως ακολούθως:
  • Δημιουργία νέων στεγασμένων χώρων αναμονής επιβατών 1.000 θέσεων με κλιματισμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για check in (60 θέσεις) των επιβατών.
  • Διαμόρφωση του πρώτου ορόφου της αίθουσας αναχωρήσεων ως ιδιαίτερου χώρου αναμονής και έλεγχου (X-RAYS) των μελών του πληρώματος του πλοίου.
  • Δημιουργία επιπλέον θέσεων για έλεγχο επιβατών, βαλιτσών και χειραποσκευών (Χ-RAYS).

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Πειραιά

Τη μεγάλη ευκαιρία να εδραιωθεί ως λιμάνι home port στην κρουαζιέρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ο Πειραιάς. Ήδη η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, η Carnival, ξεκίνησε για πρώτη φορά κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά με το «Carnival Vista» και αν το πείραμα στεφθεί με επιτυχία οι Αμερικανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να επανέλθουν το 2017 και με δεύτερο πλοίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Carnival έχει επιδείξει ενδιαφέρον ακόμη και για να διαχειριστεί τον νέο σταθμό κρουαζιέρας που θα κατασκευάσει ο ΟΛΠ, υπό το management της Cosco. Αναμένεται δε να συμμετάσχει και στο μακροπρόθεσμο project που έχουν στα σχέδιά τους οι Κινέζοι για την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζουν να φέρνουν αεροπορικώς Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ταξίδια κρουαζιέρας, προτού συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.