Έτοιμη για εκκίνηση στο Ελληνικό δηλώνει η Lamda Development - Free Sunday
Έτοιμη για εκκίνηση στο Ελληνικό δηλώνει η Lamda Development

Έτοιμη για εκκίνηση στο Ελληνικό δηλώνει η Lamda Development

«Η εταιρεία έλαβε μέρος σε έναν διεθνή διαγωνισμό, υποβάλλοντας συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο και master plan» διαβεβαίωσαν ο διευθυντής Χρηματοοικονομικών και Επενδυτικών Σχέσεων Αλέξανδρος Κοκκίδης και ο οικονομικός διευθυντής Βασίλης Μπαλούμης.

«Σε αυτό προβλέπεται με ακρίβεια η δόμηση και όλα τα επιμέρους στοιχεία της επένδυσης. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει εγκριθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και έχει γίνει νόμος του κράτους. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός τουριστικού θερέτρου, με πέντε αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα, καζίνο, συνεδριακό κέντρο κ.λπ. Αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της επένδυσης και απευθύνεται κυρίως στους ξένους επισκέπτες». Βάσει των εκτιμήσεων του επιχειρηματικού σχεδίου, μόνο αυτό το τμήμα της επένδυσης μπορεί να προσελκύσει ετησίως 1 εκατομμύριο τουρίστες.

Ως γνωστόν, το master plan περιλαμβάνει και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 2.000 στρεμμάτων. Η έκταση που θα γίνει πάρκο είναι πολλαπλάσια των 37 στρεμμάτων τα οποία χαρακτηρίζονται ως δασικά με τη σχετική απόφαση του δασάρχη Πειραιά. Για το ζήτημα αυτό τα στελέχη της Lamda σημείωσαν ότι είναι θέμα του ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικό Α.Ε. να προχωρήσουν σε ένσταση κατά της απόφασης του δασάρχη. Ως θετικό για την επένδυση αναφέρθηκε το γεγονός ότι σε επίπεδο κυβέρνησης είναι επιθυμητό να προχωρήσει, ενώ, όπως επισημάνθηκε, υπάρχει και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι δεν πρόκειται για δασική έκταση.

Όσον αφορά τη νέα θυγατρική εταιρεία, τη Lamda Malls, σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία για την είσοδο της Varde Partners σε αυτήν με ποσοστό 32%, ενώ η προοπτική είναι η νέα εταιρεία να πολλαπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της εξαγοράζοντας και άλλα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα, ώστε να φτάσει τα 1,5 δισ. ευρώ σε ενεργητικό (από 331 εκατ. σήμερα), καθώς και να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.