Ο ιταλός πρωθυπουργός καθησυχάζει την COSCO για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Free Sunday
Ο ιταλός πρωθυπουργός καθησυχάζει την COSCO για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο ιταλός πρωθυπουργός καθησυχάζει την COSCO για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε μία εμφανή προσπάθεια να καθησυχάσει την COSCO ότι οι συμφωνίες που προωθεί για κινεζικές επενδύσεις σε ιταλικά λιμάνια δεν θα είναι ανταγωνιστικές με το λιμάνι του Πειραια, έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη γερουσία της Ρώμης. 

«Στην Κίνα ήμουν πολύ προσεκτικός, ώστε να μην προκύψει αντίθεση ανάμεσα στη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν κινεζικές επενδύσεις σε κάποια ιταλικά λιμάνια, με την πραγματικότητα της αγοράς του λιμένα του Πειραιά, από μέρους Κινέζων επενδυτών», είπε ο κ.Τζεντιλόνι, ο οποίος εξέφρασε την θέση του ότι «το λιμάνι της Αθήνας πρέπει να συνδεθεί με το κέντρο της Ευρώπης».

«Εμείς θα συμβάλλουμε σε αυτό», είπε ο κ.Τζεντιλόνι παραπέμποντας στην εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους ιταλικούς σιδηροδρόμους, η συμφωνία για την οποία, όπως ανακοίνωσε, θα υπογραφεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

«Στις αρχές Ιουλίου θα υπογράψουμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη συμφωνία με την οποία οι σιδηρόδρομοί μας αποκτούν ένα σημαντικό μέρος των ελληνικών σιδηροδρομικών μεταφορών», είπε ο κ.Τζεντιλόνι.