Αιχμές Ρέγκλινγκ στο Βερολίνο: Αναγνωρίστε τις προσπάθειες της Ελλάδας - Free Sunday
Αιχμές Ρέγκλινγκ στο Βερολίνο: Αναγνωρίστε τις προσπάθειες της Ελλάδας

Αιχμές Ρέγκλινγκ στο Βερολίνο: Αναγνωρίστε τις προσπάθειες της Ελλάδας

Να αναγνωρίσει την πρόοδο της Ελλάδας στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων κάλεσε τη Γερμανία ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο «Walter Eucken Institute».

«Στη Γερμανία, ακούω συνεχώς ότι τίποτα δεν συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία απαράδεκτη διαστρέβλωση των γεγονότων και προσβάλλει τον ελληνικό λαό, ο οποίος έπρεπε να αποδεχθεί μειώσεις μισθών και συντάξεων».

«Επομένως, πρέπει να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο» επεσήμανε στο ίδιο πλαίσιο και ανέφερε ως παράδειγμα, το γεγονός ότι μόλις τέσσερις χώρες εμφάνισαν υψηλότερο πλεόνασμα από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 2016.

«Η προσαρμογή που έχει επιτευχθεί συνιστά μία επιτυχία και η Γερμανία θα πρέπει να το αναγνωρίσει» σημείωσε.

Ο επικεφαλής του ESM τόνισε, επιπλέον, ότι το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Σε ένα τέτοιο σενάριο, πρόσθεσε, η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει στην έκδοση ενός ομολόγου το επόμενο έτος.

Επανέλαβε επίσης, ότι «η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος είναι η αναγκαία συνθήκη για την επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα».

«Χωρίς αυτή, οι χώρες της Ευρωζώνης δεν θα είναι πρόθυμες να προχωρήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τον Αύγουστο του 2018, εφόσον αυτή εξακολουθεί να θεωρείται αναγκαία» κατέληξε ο κ. Ρέγκλινγκ.

(πηγή: naftemporiki.gr)