ΤΑΙΠΕΔ: Προκήρυξη νέου διαγωνισμού για το 66% του ΔΕΣΦΑ - Free Sunday
ΤΑΙΠΕΔ: Προκήρυξη νέου διαγωνισμού για το 66% του ΔΕΣΦΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Προκήρυξη νέου διαγωνισμού για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Στην προκύρηξη νέου διαγωνισμού για την πώληση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αεριού Α.Ε. («ΔΕΣΦΑ»), προχώρησε σήμερα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.

Το ΤΑΙΠΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για να συμμετάσχουν σε διεθνή δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την απόκτηση συμμετοχής του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αεριού Α.Ε. («ΔΕΣΦΑ»). 

Σύμφωνα με την προκύρηξη εκδήλωση ενδιαφέροντος, ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών με την καταληκτική προθεσμία για την καταρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος να λήγει στις 24 Ιουλίου. 

Να σημειωθεί επίσης ότι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι είναι οι εταιρείες Alantra Greece Corporate Advisors S.A και Alpha Bank A.E.. Νομικοί σύμβουλοι είναι η δικηγορική εταιρεία Kουταλίδη και η Clifford Chance LLP.

Υπενθυμίζεται πως ο νέος διαγωνισμός προκηρύχθηκε μετά το ναυάγιο της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από την αζέρικη SOCAR, η οποία είχε ανακηρυχθεί αγοραστής του 66% των μετοχών στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία.