Νέα ψυχρολουσία από την ΕΚΤ για το χρέος - Free Sunday
Νέα ψυχρολουσία από την ΕΚΤ για το χρέος

Νέα ψυχρολουσία από την ΕΚΤ για το χρέος

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμη προσφέρει αρκετή σαφήνεια γύρω από το είδος της ελάφρυνσης χρέους που ενδέχεται να χορηγήσουν στην Ελλάδα, για να διαβεβαιώσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, δήλωσε σήμερα ο Μπενουά Κερέ, μέλος της συμβουλίου της ΕΚΤ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης απλά σκιαγράφησαν τον περασμένο μήνα πιθανούς τρόπους για να καταστήσουν το βάρος χρέους της χώρας πιο βιώσιμο, κάτι που η κεντρική τράπεζα επεσήμανε πως δεν είναι αρκετό για να περιληφθεί η Ελλάδα στο QE.

«Έχουν υπάρξει κάποιες σκέψεις από τους υπουργούς, επάνω στο τι πιθανώς θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν του χρόνου, όσον αφορά σε μέτρα για το χρέος. Αλλά δεν είναι σαφείς», τόνισε ο Κερέ σε συνέντευξη Τύπου.

«Κατά την άποψή μας, και πιθανότατα αυτή είναι μια εκτίμηση που μοιραζόμαστε με το ΔΝΤ, αυτό δεν είναι αρκετό για να ανακουφίσει τις ανησυχίες μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κάτι που το διοικητικό συμβούλιο έχει τονίσει πως είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει το QE. Θέλουμε να έχουμε διαβεβαιώσεις (...) και δεν έχουμε λάβει μέχρι στιγμής», κατέληξε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

(πληροφορίες: euro2day.gr)