Συγκρατημένοι έπαινοι Μέρκελ - Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα - Free Sunday
Συγκρατημένοι έπαινοι Μέρκελ - Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα

Συγκρατημένοι έπαινοι Μέρκελ - Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι βρισκόταν πριν από ένα χρόνο, διαμήνυσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

«Όλα τα μέλη της Ευρωζώνης παρουσιάζουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας» τόνισε, επίσης, ενώ εκτίμησε ότι στο μέλλον, η αγορά εργασίας θα ανακάμψει περαιτέρω, βελτιώνοντας τις προοπτικές για τον ελληνικό λαό.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, επανέλαβε την πρόταση για μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, στα πρότυπα του ΔΝΤ. «Θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, ενισχύοντας περαιτέρω τη σταθερότητα της Ευρωζώνης» εξήγησε, αναλυτικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόταση για τη δημιουργία ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών, με αντικείμενο εργασίας την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Απαντώντας, επιπλέον, στο διεθνές κατηγορώ περί πολύ υψηλών γερμανικών πλεονασμάτων, η ίδια εμφανίστηκε καθησυχαστική, εκτιμώντας ότι «η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική, όσο περιγράφεται».

Τέλος, απέρριψε τα περί «χειραγώγησης» του Βερολίνου στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, διευκρινίζοντας ότι η Γερμανία αποφεύγει κάθε «άδικη» εμπορική πρακτική.

(πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ)