Η Deutsche Bank θέλει να μπει τέλος στην ποσοτική χαλάρωση - Free Sunday
Η Deutsche Bank θέλει να μπει τέλος στην ποσοτική χαλάρωση

Η Deutsche Bank θέλει να μπει τέλος στην ποσοτική χαλάρωση

Να βάλει τέλος στην υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική -ανεξάρτητα της δυναμικής του ευρώ- κάλεσε την ΕΚΤ ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, κατά τη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε από τη Handelsblatt.

«Η περίοδος του φθηνού χρήματος στην Ευρώπη θα πρέπει να τελειώσει, παρά την ισχυροποίηση του ευρωπαϊκού νομίσματος» τόνισε, χαρακτηριστικά, καλώντας τη Φρανκφούρτη να ξεκινήσει τη διαδικασία σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας στη Γερμανία, έρχονται μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Οι αναλυτές θεωρούν ότι ο Μάριο Ντράγκι δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε τροποποίηση της ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι το οποίο, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα συμβεί στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τα απόνερα του Brexit, ο Κράιαν απηύθυνε έκκληση προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο και επιθυμούν να μεταφερθούν στην Ευρώπη, να επιλέξουν τη Φρανκφούρτη. «Είναι η μόνη πόλη, η οποία πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις» έσπευσε να προσθέσει, καταλήγοντας.

(πηγή: naftemporiki.gr)