Ο Σταθάκης επιβεβαιώνει ότι δεν έχει πάει την επένδυση στη διαιτησία και δεν έχουν εκδοθεί άδειες - Free Sunday
Ο Σταθάκης επιβεβαιώνει ότι δεν έχει πάει την επένδυση στη διαιτησία και δεν έχουν εκδοθεί άδειες

Ο Σταθάκης επιβεβαιώνει ότι δεν έχει πάει την επένδυση στη διαιτησία και δεν έχουν εκδοθεί άδειες

Σε πλήρη επιβεβαίωση των ισχυρισμών της ELDORADO GOLD σχετικά με τις σχέσεις της με το ελληνικό δημόσιο προχώρησε χθες το βράδυ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Πριν ένα μήνα σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της εταιρείας είχε συμφωνηθεί να υπάρχουν τρία στάδια. Πρώτον, να ολοκληρωθεί άμεσα η προσφυγή στη διαιτησία. Δεύτερον, η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας (όπου και ο βασικός όγκος της επένδυσης της συγκεκριμένης εταιρείας) να είναι πλήρης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου - και τρίτον, η αδειοδότηση της περιοχής των Σκουριών που είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, να ενταχθεί και αυτή στη διαιτησία».

Από τη δήλωση του κ.Σταθάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τη διαιτησία είναι επιβεβλημένη για την ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνο, χωρίς να αναφέρεται σε τι διαφωνεί η κυβέρνηση, προκύπτει ότι το θέμα δεν έχει παραπεμφθεί στη διαιτησία, η οποία θα κληθεί να κρίνει και την αδειοδότηση της επένδυσης, άρα δεν έχουν εκδοθεί άδειες.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι, με βάση τα δικά της δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα ισχυρό άλλοθι από την εταιρεία ώστε να σταματήσει την επένδυση» δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι «υπάρχει ένα στοιχείο πυροτεχνήματος από την συγκεκριμένη εταιρεία» ενώ προσέθεσε ότι η Eldorado να φτιάξει εργοστάσιο μετάλλου στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει όφελος και για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σταθάκης, είπε ότι «η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προχωρά απολύτως θεσμικά, σεβόμενη απολύτως την ευρωπαϊκή νομοθεσία», και κάλεσε τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στην εταιρεία, καθώς «αυτή τη στιγμή δεν έχει άλλοθι από την πλευρά της κυβέρνησης για να προχωρήσει σε απολύσεις» ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα μία εταιρεία και ο πρόεδρός της να επιτίθενται στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τα πολιτικά κόμματα της χώρας».