Αναβολή της απόφασης για τον ΔΕΣΦΑ από το ΤΑΙΠΕΔ - Free Sunday
Αναβολή της απόφασης για τον ΔΕΣΦΑ από το ΤΑΙΠΕΔ

Αναβολή της απόφασης για τον ΔΕΣΦΑ από το ΤΑΙΠΕΔ

Σε ολιγοήμερη αναβολή της απόφασης για τα σχήματα που θα πάρουν το «πράσινο φως» για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το 66% του ΔΕΣΦΑ, προχώρησε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ρεπορταζ της naftemporikis.gr, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. του ταμείου ζήτησε διευκρινιστικά στοιχεία από ορισμένους από τους υποψήφιους διεκδικητές του πλειοψηφικού «πακέτου» του διαχειριστή του εθνικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, και την εκδήλωση ενδιαφέροντος, πήραν μέρος έξι εταιρείες και κοινοπραξίες: το σχήμα των Snam, Enagas, Fluxys και Gasunie (διαχειριστών του ιταλικού, του ισπανικού, του βελγικού και του ολλανδικού συστήματος αντίστοιχα), η κοινοπραξία της Transgas και της GRTgaz, η ισπανική Regasificadora del Noroeste, η Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited, Power Globe Trading LLC και η Ιntegrated Utility Services Inc.

Με βάση την εισήγηση των συμβούλων αξιοποίησης, το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει ποιες υποψηφιότητες πληρούν τους όρους της προκήρυξης, ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση και την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.