Οι μεταλλωρύχοι πολιορκούν το γραφείο του Σταθάκη - Free Sunday
Οι μεταλλωρύχοι πολιορκούν το γραφείο του Σταθάκη

Οι μεταλλωρύχοι πολιορκούν το γραφείο του Σταθάκη

Πανό κατάληψης στο Υπουργείο Ανάπτυξης σήκωσαν οι μεταλλωρύχοι από την Χαλκιδική, οι οποίοι κατάφεραν να μπουν στο Υπουργείο, αφού συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ

«Το υπουργείο μας εμπαίζει δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. Αυτήν την στιγμή κάναμε αυτές τις κινήσεις γιατί θέλουμε και αύριο να έχουμε δουλειά. Έχουμε κάνει άπειρα αιτήματα να συναντηθούμε με τον αρμόδιο υπουργό, αλλά δεν μας δέχονται. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες»., δήλωσε ο πρόεδρος τους, Χρήστος Ζαφειρούδας,

Άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του υπουργείου έκαναν χρήση χημικών κατά όσων διαδηλωτών βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο όταν αυτοί επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο και κάνουν προσπάθειες να βγάλουν  τους μεταλλωρύχους-καταληψίες από το υπουργείο.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, μετά από διαβουλεύσεις είχε επιτραπεί η είσοδος στο κτήριο μιας εξαμελούς αντιπροσωπείας των μεταλλωρρύχων.

Κάποιοι από τους εργαζομενους, που είχαν μπει στο κτίριο με την πρωινή έφοδο, βγήκαν στα παράθυρα και ανέμισαν τις στολές εργασίας τους.