Τρίμηνη προθεσμία μέσω διαιτησίας προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Σταθάκης για τις Σκουριές - Free Sunday
Τρίμηνη προθεσμία μέσω διαιτησίας προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Σταθάκης για τις Σκουριές

Τρίμηνη προθεσμία μέσω διαιτησίας προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Σταθάκης για τις Σκουριές

Οριστική διευθέτιση του του θέματος των Σκουριών  εντός τριμήνου με απόφαση της διαιτησίας προσέφερε ως λύση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής που απο το πρωί πολιορκούν το κτίριο που στεγάζεται το γραφείο του στην Αθήνα.

Ο κ.Σταθάκής επανέλαβε τη δήλωση του έκανε χθες, σύμφωνα με την οποία οι άδειες για την Ολυμπιάδα θα χορηγηθούν “σήμερα-αύριο”, ενώ παρέπεμψε το θέμα στην συνολική κυβερνητική πολιτική:

«Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της πορείας χειρισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και καταλήξαμε σε αυτό που είχαμε προαναγγείλει», είπε επαναλαμβάνοντας ότι για τις Σκουριές είναι σε εκκρεμότητα η καθετοποίηση της μεταλλουργίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας σήμερα συνεδριάζει την ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που είναι αρμόδιο για τη διαδικασία της διαιτησίας, για την οποία είπε ότι θα είναι διάρκειας τριών μηνών και θα επιλύσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την εταιρεία σε σχέση με τη σύμβαση.

«Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε» κατέληξε ο κ. Σταθάκης. 

Οι μεταλλωρυχοι είχαν σηκώσει πανό κατάληψης στο Υπουργείο Ανάπτυξης όταν κατάφεραν να μπουν στο Υπουργείο, αφού συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ

«Το υπουργείο μας εμπαίζει δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. Αυτήν την στιγμή κάναμε αυτές τις κινήσεις γιατί θέλουμε και αύριο να έχουμε δουλειά. Έχουμε κάνει άπειρα αιτήματα να συναντηθούμε με τον αρμόδιο υπουργό, αλλά δεν μας δέχονται. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες»., δήλωσε ο πρόεδρος τους, Χρήστος Ζαφειρούδας,

Άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του υπουργείου έκαναν χρήση χημικών κατά όσων διαδηλωτών βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο όταν αυτοί επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο και κάνουν προσπάθειες να βγάλουν  τους μεταλλωρύχους-καταληψίες από το υπουργείο.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, μετά από διαβουλεύσεις είχε επιτραπεί η είσοδος στο κτήριο μιας εξαμελούς αντιπροσωπείας των μεταλλωρρύχων.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους, που είχαν μπει στο κτίριο με την πρωινή έφοδο, βγήκαν στα παράθυρα και ανέμισαν τις στολές εργασίας τους.