Reuters: Κέρδη εκατομμυρίων για την Fraport Greece από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Free Sunday
Reuters: Κέρδη εκατομμυρίων για την Fraport Greece από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Reuters: Κέρδη εκατομμυρίων για την Fraport Greece από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

«Χαράς ευαγγέλια για την Fraport αφού τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ανέλαβε στην Ελλάδα αποδεικνύονται στην πράξη μια άκρως επικερδής επένδυση, η οποία γεμίζει τα ταμεία της γερμανικής επιχείρησης», γράφει στο ρεπορτάζ της η «Deutsche Welle» υπό τον τίτλο «Κέρδη εκατομμυρίων για τη Fraport Greece».

Επικαλείται στοιχεία του «Reuters» που δείχνουν ότι «με περίπου 180 εκατομμύρια η Fraport Greece συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση του τζίρου της εταιρείας. O συνολικός της τζίρος αυξήθηκε κατά 13,7% στα 2,2 δισ. ευρώ. Και αυτό αφορά μόνον το διάστημα μεταξύ Απριλίου -οπότε και παραχωρήθηκαν τα αεροδρόμια- και Σεπτεμβρίου».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως «συνολικά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα απέφεραν κέρδη ύψους 106 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/8 περίπου των συνολικών εσόδων (EBITDA) της επιχείρησης ύψους 808 εκατομμυρίων ευρώ» και προσθέτει πως «άκρως ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε, τονίζοντας ότι η κερδοφορία των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η εταιρεία στο εξωτερικό συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στο συνολικό αποτέλεσμα». Ο συνολικός τζίρος της «Fraport» το 2017 αναμένεται να κινηθεί στα 2,9 δισ. ευρώ.