Προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός» στο ΣτΕ κατά Σταθάκη - Free Sunday
Προσφυγή  της «Ελληνικός Χρυσός» στο ΣτΕ κατά Σταθάκη

Προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός» στο ΣτΕ κατά Σταθάκη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου  Σταθάκη να απαντήσει στο αίτημα της για παράταση ενός έτους της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις  στην περιοχή Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Όπως υπογραμμίζει στην προσφυγή της η εταιρεία, οι επίμαχες εγκαταστάσεις για τις οποίες ζητείται η παράταση της άδειάς - έληξε τον περασμένο Μάρτιο-  συναρτώνται άμεσα με την πρόοδο των εργασιών  στις Σκουριές.

Η παλαιά άδεια έληξε στις 24 Μαρτίου 2017. Υπενθυμίζεται πως μια σειρά ζητημάτων βρίσκεται στη διαιτησία μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας και το τελευταίο διάστημα υπήρξε διάθεση σύγκλισης σε διάφορα σημεία.

Ωστόσο, η επίμαχη άδεια εγκατάστασης, μεταξύ άλλων, αφορά το παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου, τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης, κ.λπ. Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι επίμαχες εγκαταστάσεις και υποδομές, για τις οποίες ζητείται η παράταση της άδειας, συναρτώνται άμεσα με την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές και η μη χορήγησή της επιφέρει καθυστέρηση στην πρόοδο αυτών των εργασιών.