Γ. Σταθάκης για Eldorado: Η Διαιτησία θα αποσαφηνίσει τα ζητήματα - Free Sunday
Γ. Σταθάκης για Eldorado: Η Διαιτησία θα αποσαφηνίσει τα ζητήματα

Γ. Σταθάκης για Eldorado: Η Διαιτησία θα αποσαφηνίσει τα ζητήματα

Η διαιτησία θα αποσαφηνίσει για το ζήτημα που αφορά όχι μόνο στην εξόρυξη και μεταφορά στο εξωτερικό, αλλά και κατασκευή εργοστασίου, δήλωσε ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, πρόσθεσε ότι το δεύτερο θέμα είναι εάν όλο αυτό θα έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Θέλουμε την εξορυκτική δραστηριότητα, αλλά όχι σε βάρος άλλων δραστηριοτήτων και με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας συμπλήρωσε.

Επισήμανε το όφελος της χώρας από την επένδυση λέγοντας ότι εκτός από το ποσοστό υπάρχει και η φορολογία σε μια επένδυση που θα φτάσει τα 20 δισ ευρώ.

Σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα πέρα από το ποσοστό που έχει στην εκμετάλλευση, εάν είναι καθετοποιημένο το σύστημα παίρνει όλους τους φόρους και μέρος της προστιθέμενης αξίας που προκύπτει. Άρα έχει τεράστια σημασία εάν η δραστηριότητα είναι 100 ευρώ σε όλο τον κύκλο του επενδυτικού σχεδίου ή εάν είναι 15 ευρώ το οποίο παράγεται και εξάγεται. Αυτό το θέμα επέλεξε η εταιρεία να κλιμακώσει με την επίκληση της αναστολής των δραστηριοτήτων».

«Εμείς είχαμε δεσμευτεί από τον Αύγουστο ότι θα πάμε σε Διαιτησία ότι θα δώσουμε τις άδειες της Ολυμπιάδας και ότι δεν θα δώσουμε τις άδειες των Σκουριών. Οι Σκουριές έχουν νόημα αν έχουμε το πλήρες επενδυτικό σχέδιο με το εργοστάσιο μεταλλουργία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης.

Ερωτηθείς για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις.

ΠΗΓΗ: news247.gr - ΑΜΠΕ