Η κυβέρνηση πουλά τη ΔΕΗ και οι βουλευτές της οργανώνουν συλλαλητήρια - Free Sunday
Η κυβέρνηση πουλά τη ΔΕΗ και οι βουλευτές της οργανώνουν συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση πουλά τη ΔΕΗ και οι βουλευτές της οργανώνουν συλλαλητήρια

Στον προϋπολογισμό του 2018, που κατατέθηκε χθες στη βουλή έχει εγγραφεί η πώληση του 17% της ΔΕΗ, μαζί με το 65% της ΔΕΠΑ, το 35% της ΕΛΠΕ, το 11% της ΕΥΔΑΠ κα το 23% της ΕΥΑΘ.

Για την πώληση του 35% των ΕΛΠΕ το τίμημα εκτιμάται στα 500 εκατ ευρώ, από το 23% της ΕΥΑΘ προβλέπονται έσοδα 35 εκατ. ευρώ, από την διάθεση του 11% της ΕΥΔΑΠ 64 εκατ. ευρώ, 250 εκατ. ευρώ από το 65% της ΔΕΠΑ, και 100 εκατ. ευρώ από το 17% της ΔΕΗ.Για την ΔΕΗ, λοιπόν, η κυβέρνηση δεσμεύεται να βάλει πωλητήριο το 2018, ωστόσο αποτελεί ενα στόχο ανέφικτο, τόσο από τεχνικής άποψης, αλλά και λόγω πολιτικών δυσκολιών.

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην επιτροπή κατά της πώλησης του 17% της εταιρείας συμμετέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας της Φλώρινας και Μιμης Δημητριάδης, της Κοζάνης.

Χθες οι εκπρόσωποι των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού στην Φλώρινα αποφάσισαν την δημιουργία κοινού συντονιστικού οργάνου αγώνα για την ματαίωση της πώλησης του 40% της ΔΕΗ, με συμμετοχή εκπροσώπων από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ΠΕ Αρκαδίας,

Στις 4 Δεκεμβρίου στις 5 μμ, στην πόλη της Φλώρινας, θα γίνει και αντίστοιχο συλλαλητήριο..

Πάντως οικονομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ανέφικτη την ολοκλήρωση εντός του 2018 των διαγωνισμών της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ, αφού πρέπει να τακτοποιηθεί η μνημονιακή υποχρέωση για μείωση της παρουσίας της στην αγορά αερίου η οποία συμμετέχει με 51% στις ΕΠΑ.