Νέες αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα - Ποιους αφορούν, πότε θα πιστωθούν τα χρήματα - Free Sunday
Νέες αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα - Ποιους αφορούν, πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Νέες αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα - Ποιους αφορούν, πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Νέες τέσσερις αλλαγές προωθούνται από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου διευκολυνθούν οι δικαιούχοι στην υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα.

Παράλληλα σκοπός των διορθώσεων είναι να αρθούν και οι σχετικές δυσκολίες που έχουν καταγραφεί.

Οι αλλαγές:

  • Οι γονείς θα μπορούν να δηλώνουν σε συγκεκριμένο πεδίο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το τέκνο που έχει γεννηθεί το 2017
  • Θα θεωρούνται προστατευόμενα τέκνα ,όσα παιδιά είναι έως 25 ετών εφόσον έχουν ΑΦΜ αλλά δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις
  • Όσοι φιλοξενούνταν σε ανθρώπους που έχουν αποβιώσει, το σύστημα θα τους παρέχει τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση με τα δικά τους στοιχεία
  • Οι ανασφάλιστες χήρες θανόντος θα μπορούν να μπαίνουν στο σύστημα και να υποβάλουν αίτηση με τα δικά τους στοιχεία

Επίσης χθες άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας με την ΗΔΙΚΑ αφού οι πολίτες που θέλουν να κάνουν τις ερωτήσεις τους ή έχουν προβλήματα στην αίτηση τους μπορούν να στείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που δικαιούται ο κάθε δικαιούχος θα πιστωθεί στο λογαριασμό του στις 15 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στον Real FM η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους. 12 Δεκεμβρίου κλείνει η πλατφόρμα και 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, διευρύνονται τα εισοδηματικά όρια και θα λάβει το επίδομα περισσότερο από το 32% των πολιτών, προσθέτοντας ότι το μέσο ποσό επιδότησης είναι 570 ευρώ.

Η υπουργός Εργασίας είπε ότι «από σήμερα θα λειτουργεί και ένα email στο οποίο μπορούν να στέλνουν οι πολίτες προβλήματα που αντιμετωπίζουν» και πως υπάρχει η δυνατότητα νέα αίτησης. «Δηλαδή», πρόσθεσε, «αν απορριφθεί ή αν ο υποψήφιος δικαιούχος θεωρεί ότι έχει συμβεί κάποιο λάθος και μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα, μπορεί να κάνει νέα αίτηση».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)