Το Eurogroup ενέκρινε την τεχνική συμφωνία - Free Sunday
Το Eurogroup ενέκρινε την τεχνική συμφωνία

Το Eurogroup ενέκρινε την τεχνική συμφωνία

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ανέφεραν ότι η συζήτηση ήταν πολύ σύντομη. 

Ικανοποιημένος για την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση της των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Είναι εξαιρετικό» που επετεύχθη συμφωνία εγκαίρως, σχολίασε και πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει πως όλες οι πλευρές εργάστηκαν σκληρά και με αφοσίωση για να συμβεί.
«Σήμερα θα συζητήσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να επιτευχθούν και την τυπική διαδικασία λήψης αποφάσεων που περιλαμβάνει την έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια, τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» ανέφερε.

Τόνισε ότι σήμερα δεν θα συζητηθεί το μέγεθος της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα. «Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στη συνέχεια» συμπλήρωσε, για να τονίσει ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε αν η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί σε υποδόσεις.

Σχετικά με τον νέο Πρόεδρο του Eurogroup που θα εκλεγεί σήμερα, ο κ. Ντέισελμπλουμ σημείωσε ότι το πιο δύσκολο έργο που θα πρέπει να επιτύχει είναι να κρατήσει το Eurogroup ενωμένο.