Παράνομα ειδοποιητήρια έστειλε τη νύχτα ο ΕΦΚΑ, καταγγέλλει ο Βρούτσης - Free Sunday
Παράνομα ειδοποιητήρια έστειλε τη νύχτα ο ΕΦΚΑ, καταγγέλλει ο Βρούτσης

Παράνομα ειδοποιητήρια έστειλε τη νύχτα ο ΕΦΚΑ, καταγγέλλει ο Βρούτσης

 

Να αποσύρει άμεσα τα «ευθέως παράνομα» ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές 1,4 εκατομμυρίων ελεύθερων επαγγελματιών τα οποία εστάλησαν χθες το βράδυ, αφότου είχαν κλείσει τα φύλλα των εφημερίδων, κάλεσε την κυβέρνηση, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε πως οι εισφορές βασίζονται στα εισοδήματα του 2015 κι όχι του 2016, και συνεπώς παραβιάζουν πλήρως τον νόμο Κατρούγκαλου, καθώς, όπως επισήμανε ο υπολογισμός των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2015 καθιστά πλασματικό τον προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), από τη στιγμή που τα έσοδά του υπολογίζονται με αναχρονιστικά στοιχεία.

Ο κ. Βρούτσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της αγοράς εργασίας, με αφορμή τη δημοσίευση των συγκεντρωτικών στοιχείων της ΕΡΓΑΝΗΣ για το 2017, που καταδεικνύουν ότι περισσότερες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα ήταν για μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.