Λαγκάρντ: Απαραίτητη για την ανάπτυξη η ελάφρυνση του χρέους - Free Sunday
Λαγκάρντ: Απαραίτητη για την ανάπτυξη η ελάφρυνση του χρέους

Λαγκάρντ: Απαραίτητη για την ανάπτυξη η ελάφρυνση του χρέους

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την συνάντηση χαιρετίστηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος.

Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτηρίζει ως ουσιώδη για τη βιώσιμη ανάπτυξη την εξασφάλιση της ελάφρυνσης του χρέους από του Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση της στο Twitter μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ αναφέρει: «Συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και του έδωσα συγχαρητήρια για την πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας. Συμφωνήσαμε να εργαστούμε μαζί για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της εξασφάλισης της ελάφρυνσης του χρέους από του Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, που είναι ουσιώδη για τη βιώσιμη ανάπτυξη».