Συνεννόηση πριν τα funds προσφέρουν οι τράπεζες για χρέη από κάρτες και καταναλωτικά - Free Sunday
Συνεννόηση πριν τα funds προσφέρουν οι τράπεζες για χρέη από κάρτες και καταναλωτικά

Συνεννόηση πριν τα funds προσφέρουν οι τράπεζες για χρέη από κάρτες και καταναλωτικά

Τα κόκκινα δάνεια αποτελούν μεγάλο βραχνά για τις. Χρέη από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται φθάνουν ή και και ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ ανά τράπεζα. Έτσι τα πιστωτικά ιδρύματα πριν τα funds πάρουν στα χέρια τους τα δάνεια αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές, ετοιμάζουν

Πακέτα για γενναίες ρυθμίσεις με κούρεμα των ύψους 2 δισ. ευρώ χρεών από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται που μπορεί να φθάσει ως και το 90%, ετοιμάζουν οι τράπεζες, οι οποίες υποχρεούνται να εξαντλήσουν τις προσπάθειες συνεννόησης με τους δανειολήπτες πριν τα δάνεια περάσουν στα funds.

Η Eurobank έχει προσφέρει σε 60.000 δανειολήπτες κούρεμα που φθάνει το 75% της βασικής οφειλής, αλλά και στο σύνολο των τόκων και λοιπών εξολογιστικών χρεώσεων, προσφέροντας σεισάχθεια για το 90% του υπολοίπου.

Στις επόμενες ημέρες η Εθνική ετοιμάζεται να στείλει επιστολές σε 180.000 δανειολήπτες με κούρεμα κοντά στο 70% της αρχικής οφειλής και συνολικά 90% αν ληφθούν υπόψη τόκοι και λοιπές χρεώσεις. .

Σε ανάλογα πακέτα θα προχωρήσουν όπως όλα δείχνουν άμεσα και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.