Ναυαγεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - Free Sunday
Ναυαγεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη συνάντηση του με ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, ανάμεσα στους οποίους οι κ.κ.Κάλαμος και Κουδούνης

Ναυαγεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σε ναυάγιο οδηγείται η πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο επενδυτικό σχήμα Calamos – Exin Partners μετά από τη ρήξη στα δύο μέρη της κοινοπραξίας η οποία τον περασμένο Ιούνιο είχε υποβάλει πρόταση 718,3 εκατ. για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όπως έγινε γνωστό η οικογένεια Κάλαμος και ο Τζον Κουδούνης με δικαστική αγωγή που κατέθεσαν στα αμερικανικά δικαστήρια ζητούν να τους επιστραφούν άμεσα και με τόκο τα περισσότερα από 41 εκατομμύρια δολάρια, που τους οφείλει η EXIN Financial Services Holdings BV.

Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση το ποσό θα έπρεπε να είχε πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και πλέον είναι σε αθέτηση.
Οι προσφυγόντες ότι η ΕΧΙΝ δεν έχει ανταποκριθεί επανειλημμένα στην παροχή οικονομικών καταστάσεων και άλλων πληροφοριων που προβλέπονται από τις τις δανειακές συμβάσεις και ζητούν την απάλειψη κάθε αναφοράς στην οικογένεια Κάλαμος και τον Τζον Κουδούνη στην ιστοσελίδα της EXIN.

Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει εγκρίνει ακόμα την πώληση διότι παρατηρούνται ελλείψεις στον φάκελο και δεν είχαν προσκομιστεί ακόμα και βασικά στοιχεία όπως π.χ. το σχήμα των μετόχων που εξαγοράζει την ασφαλιστική εταιρεία.