Επιχειρηματική αποστολή του ΣΕΒ στο Καζακστάν - Free Sunday
Επιχειρηματική αποστολή του ΣΕΒ στο Καζακστάν

Επιχειρηματική αποστολή του ΣΕΒ στο Καζακστάν

Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στο Καζακστάν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία του Καζακστάν στην Ελλάδα, από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενίσχυσης της εξωστρέφειας  του ΣΕΒ «#ExportReady».

Την αποστολή συνόδευσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής ήταν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι επιχειρήσεις: Adelco, Asprofos Engineering (Helpe Group), Creta Pretium, Frezyderm, Intracom Telecom, Mytilineos Holdings, Pharmex, Royal Consulting, Sabo, Viohalco Group, V.K. Premium, Yiotis.

Στην Αστάνα πραγματοποιήθηκε επιχειρηματικό φόρουμ με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Κατρούγκαλου και του Υφυπουργού Επενδύσεων και Ανάπτυξης της Δημοκρατίας του Καζακστάν, κ. A. Kabikenov.

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού φόρουμ υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΕΒ και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Καζακστάν (ΑΤΑΜΕΚΕΝ). Ακολούθησαν επιχειρηματικές συναντήσεις ανάμεσα στα μέλη της αποστολής και Καζάκικες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους.

Οι τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των φαρμάκων, των καλλυντικών, των δομικών υλικών, των τροφίμων, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων, απετέλεσαν το επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και των συζητήσεων που ακολούθησαν.