Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Ομαλή η διαπραγμάτευση με θεσμούς - Free Sunday
Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Ομαλή η διαπραγμάτευση με θεσμούς

Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Ομαλή η διαπραγμάτευση με θεσμούς

«Ομαλή» χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι τόσο smooth όσο φαίνεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αυριανή συνεδρίαση του Euro Working Group, στην οποία την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τις έως τώρα επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ενώ «έμφαση θα δοθεί στις τεχνικές συζητήσεις που διεξάγονται για το ζήτημα του χρέους». 

Ανώτατος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης σήμερα, δήλωσε πως σε ότι αφορά τα φορολογικά, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα για την ΑΑΔΕ και το ΣΔΟΕ, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα των αντικειμενικών αξιών το οποίο είναι ένα από τα δυσκολότερα θέματα, σε τεχνικό επίπεδο και ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πώς θα προχωρήσει γρηγορότερα.

Προβληματισμός υπάρχει επίσης για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, για το οποίο έδωσε στοιχεία ο κ. Κοντονής και για το οποίο υπάρχει η αίσθηση ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα σε ότι αφορά το γεωγραφικό κριτήριο.

Προβλήματα υπάρχουν και στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, το οποίο όμως θα συζητηθεί εκτενέστερα όταν διορισθεί ο αντικαταστάτης του κ. Παπαδημητρίου.

Σε ότι αφορά την δημιουργία της Bad Bank, ο κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι υπάρχει ακόμα πολύ δρόμος και θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα τα stress tests των τραπεζών, οπότε δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί σε αυτό το επίπεδο.

Τέλος σε ότι αφορά τη στάση του ΔΝΤ, η αίσθηση που επικράτησε είναι ότι έχει αλλάξει προς το καλύτερο από το καλοκαίρι, αλλά δεν μιλάμε τώρα ούτε για την επόμενη μέρα, ούτε για το χρέος και τα προαπαιτούμενα, αλλά ούτε και για το αφορολόγητο.