Πιέσεις Μαξίμου σε υπουργούς για την επίσπευση της υλοποίησης των προαπαιτούμενων - Free Sunday
Πιέσεις Μαξίμου σε υπουργούς για την επίσπευση της υλοποίησης των προαπαιτούμενων

Πιέσεις Μαξίμου σε υπουργούς για την επίσπευση της υλοποίησης των προαπαιτούμενων

Την επίσπευση της υλοποίησης των προαπαιτούμενων ενόψει της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου από τους υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος έστειλε χθες το απόγευμα νέο email στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επισημαίνοντας ότι η τεχνική συμφωνία πρέπει να είναι έτοιμη στο Eurogroup της 24ης Μαΐου προκειμένου να είναι ρεαλιστικός ο στόχος για συνολική συμφωνία στις 21 Ιουνίου.

Από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, έχουν υλοποιηθεί ή πολύ λίγα, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς.

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη επιστολή για την τέταρτη αξιολόγηση που στέλνει ο κ. Λιάκος στους υπουργούς, ενώ ο πρωθυπουργός θα έχει το επόμενο διάστημα νέο γύρο συσκέψεων με το οικονομικό επιτελείο.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΠΑ, αεροδρόμιο, ΔΕΗ) στα ζητήματα του υπουργείου Ενέργειας, καθώς και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνδέεται με την επιλογή Γενικών Γραμματέων και την κινητικότητα.