Με συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος και χωρίς μέσα μεταφοράς η απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ - Free Sunday
Με συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος και χωρίς μέσα μεταφοράς η απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Με συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος και χωρίς μέσα μεταφοράς η απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιεί σήμερα το πρωί η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της «Πανεθνικής Ημέρας Δράσης» και της 24ωρης απεργίας που διοργανώνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.

Σε ότι αφορά στις συγκοινωνίες της Αθήνας, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα συμμετέχουν αύριο με στάση εργασίας και ως εκ τούτου το τραμ θα κινείται μεταξύ 9 το πρωί με 9 το βράδυ.Σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο κανένα δρομολόγιο λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών., εξαιτίας της οποίας, δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, από τις 10:00 έως τις 13:00, θα υπάρξουν και ακυρώσεις σε πτήσεις.

Η AEGEAN και η Olympic Air μάλιστα με ανακοίνωσή τους αναγκάζονται να ακυρώσουν 6 σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, οι ίδιοι, αν και αρχικώς προσδιόρισαν 24ωρη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της προσεχούς Τετάρτης 30 Μαΐου, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή των μαθητών σε προαγωγικές εξετάσεις, αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας από την έναρξη βάρδιας έως 07:30 και από 21.00 έως λήξη βάρδιας.