Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης - Free Sunday
Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης

Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής  ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης» και επεσήμανε ότι «το θέμα τώρα είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία».

Όσον αφορά, μάλιστα, το πρώτο (σ.σ. χρέος), ο υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη δεκαετή επιμήκυνση των ωριμάνσεων, χωρίς αιρεσιμότητα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει η δυνατότητα αποφυγής των νέων περικοπών στις συντάξεις από το 2019, το κυβερνητικό στέλεχος απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, αρκούμενο στο να δηλώσει πως «δεν είναι της ώρας αυτά».

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, παράλληλα, εξήγησε πως για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, ενώ για τη συντριπτική πλειοψηφία (67%) θα παραμείνει αμετάβλητος.

Αντίθετα, αύξηση θα δει το 15% των ιδιοκτητών, ποσοστό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, στις οποίες όμως η επιβάρυνση θα περιοριστεί στα 20 ευρώ.