Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα - Free Sunday
Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Την έγκριση της εκταμίευσης 1 δισ. προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Η δόση εγκρίθηκε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή όπου πέρασαν τα προαπαιτούμεναμε 154 υπέρ και 144 κατά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, η αποδέσμευση των εν λόγω κεφαλαίων ήρθε ως αποτέλεσμα της θετικής αξιολόγησης από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προηγούμενης περιόδου καθώς και της αποτελεσματικότητας του νέου συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Το εν λόγω ποσό θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για περαιτέρω εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕSM, Κλάους Ρέγκλινγκ. «Αν η Ελλάδα παραμείνει αποφασισμένη να διατηρήσει το μεταρρυθμιστικό μομέντουμ και να εφαρμόσει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος και ότι η Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη έξοδο τον Αύγουστο, όπως είχε προγραμματιστεί», πρόσθεσε ο ίδιος.