Κομισιόν: Ευρωπαϊκοί δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα - Free Sunday
Κομισιόν: Ευρωπαϊκοί δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα

Κομισιόν: Ευρωπαϊκοί δασμοί σε αμερικανικά προϊόντα

Την απόφαση της να εφαρμόσει εμπορικούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ανακοίνωσε η Κομισιόν ως απάντηση στην απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθήσει πολιτική προστατευτισμού. Συγκερκιμένα από την Παρασκευή 22 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ η επιβολή φόρου 25% στις εισαγωγές σε προϊόντα όπως το μπέρμπον, τα τζην και οι μοτοσικλέτες, κάτι που είχε άλλωστε προαναγγείλει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου που επέβαλαν οι ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία επέβαλε δασμούς ύψους  2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τίθεται τώρα το ερώτημα αν η Ουάσινγκτον θα επιλέξει την κλιιμάκωση με την επέκταση των δασμών και σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.  

«Οι κανόνες του διεθνούς εμπορίου δεν μπορούν να παραβιάζονται χωρίς την αντίδραση από την πλευρά μας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ επισημαίνοντας ότι εάν οι ΗΠΑ αποσύρουν τους δασμούς για τα Ευρωπαϊκά προϊόντα η Κομισιόν θα πράξει αμέσως το ίδιο.