Π. Ρουμελιώτης: Στη διαχείριση της Attica Bank τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων - Free Sunday
Π. Ρουμελιώτης: Στη διαχείριση της Attica Bank τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων

Π. Ρουμελιώτης: Στη διαχείριση της Attica Bank τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων

Αναφορικά με την ανάμειξη της Εκτελεστικής Διοίκησης της Attica Bank στη διαχείριση των δανείων πολιτικών κομμάτων και όσα κατήγγειλε για το ζήτημα αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Attica Bank, Παν. Ρουμελιώτης, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε σειρά ενεργειών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «μετά τις καταγγελίες στη Βουλή των Ελλήνων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με την ανάμειξη στη διαχείριση των δανείων των πολιτικών κομμάτων της Εκτελεστικής Διοίκησης της Attica Bank, o πρόεδρος της τράπεζας κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης δηλώνει τα ακόλουθα:

1) Ευθύς ως πληροφορήθηκε την ανάθεση της διαχείρισης των δανείων των πολιτικών κομμάτων σε διαχειριστή εκτός τράπεζας έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή τους στη διαχείριση της τράπεζας.

2) Εγγυάται ότι θα πράξει ότι είναι επιβεβλημένο για τη διατήρηση της καλής φήμης και πορείας της τράπεζας και την άμεση επιτυχή ολοκλήρωση τόσο της σε εξέλιξη ευρισκομένης Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της όσο και της ανάθεσης του χαρτοφυλακίου της δεύτερης τιτλοποίησης με τη βοήθεια του διεθνούς Συμβούλου της τράπεζας σε αξιόλογους επενδυτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το δεσμευτικό ενδιαφέρον τους και για τη συμμετοχή τους στην Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου και για την ανάληψη της διαχείρισης του δεύτερου τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου δανείων και απαιτήσεων της.

Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της Attica Bank κ. Π. Ρουμελιώτης διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα προχωρήσει εφεξής εξυγιασμένη και με ισχυρό δείκτη φερεγγυότητας ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Μετόχων της, των πελατών της και της κοινωνίας γενικότερα.

Τέλος επισημαίνεται ότι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του δ/ντα συμβούλου όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, δεν πρέπει ν’ αποτελούν εμπόδιο, να δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Attica Bank και να δυσχεραίνουν σοβαρά την ομαλή λειτουργία της».