Το Βερολίνο επιμένει για 50 δισ. αποκρατικοποιήσεις - Free Sunday
Το Βερολίνο επιμένει για 50 δισ. αποκρατικοποιήσεις

Το Βερολίνο επιμένει για 50 δισ. αποκρατικοποιήσεις

Για την ακρίβεια, διαψεύδοντας επί της ουσίας τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη που υποστήριξε ότι ο στόχος έχει πλέον κατέβει στα 15 δισ. ευρω, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέσει ακόμη χαμηλότερα, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε χωρίς περιστροφές ότι για τη Γερμανία ισχύει ακόμη ο στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, ο οποίος περιλαμβάνεται στη συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι.

«Σε ό,τι μας αφορά αυτό το μνημόνιο είναι ακόμη σε ισχύ» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η Αθήνα είχε συμφωνήσει με τους πιστωτές της, όπως αναφέρεται και στο μνημόνιο που υπεγράφη, για έσοδα 50 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις.

Κατά τα φαινόμενα,  το Βερολίνο έκρινε τη διευκρίνιση αυτή αναγκαία μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ότι ο αρχικός στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι μη ρεαλιστικός και πως τώρα ο στόχος είναι 15 δισ. ευρώ, που όμως μπορεί να μειωθεί και άλλο τελικά.

Τις δηλώσεις αυτές ο υπουργός έκανε χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνο-Γερμανικό Business Forum «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» του Economist, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.